Nieuws/Sport
1390577
Sport

Amrabat inzetbaar tegen Napoli

Goed nieuws voor Feyenoord

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat is op tijd hersteld van zijn enkelblessure voor de laatste groepswedstrijd van Feyenoord in de Champions League, woensdag tegen Napoli.

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat

Over de ernst van de knieblessure van Karim El Ahmadi is nog onduidelijkheid, maar het lijkt enigszins mee te vallen. Amrabat kwam zaterdag in het gewonnen thuisduel met Vitesse (1-0) in botsing met doelman Brad Jones en hield daar een pijnlijke enkel aan over. "Hij heeft vandaag uitgelopen en het gaat goed met hem dus de verwachting is dat hij woensdag kan spelen", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst.

El Ahmadi moest in dezelfde wedstrijd met een op het oog zware knieblessure naar de kant. Voor de Marokkaanse international komt Napoli te vroeg maar de medische staf hoopt hem klaar te stomen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag. Van Bronckhorst: "Het gaat redelijk met Karim, we zijn nog aan het onderzoeken wat er is. We hopen daar snel meer duidelijkheid over te geven."

Feyenoord hoopt woensdag tegen Napoli van de 'nul' af te komen in de Champions League. De landskampioen was er in de vorige wedstrijd tegen Manchester City dichtbij maar wacht na vijf groepswedstrijden nog altijd op het eerste punt. Napoli moet winnen om kans te maken op een plek in de knock-outfase van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De Italiaanse club is daarbij ook afhankelijk van Sjachtar Donetsk, dat drie punten meer heeft en de ongeslagen koploper Manchester City ontvangt in Oekraïne.