Nieuws/Sport
1392519
Sport

Luiten hoopt Amerikaan te treffen bij The Masters

'Woods bij vlagen indrukwekkend'

Tiger Woods in actie.

Tiger Woods in actie.

Net als Tiger Woods was Joost Luiten bijna twee jaar uitgeschakeld.

Tiger Woods in actie.

Tiger Woods in actie.

Nederlands beste golfer kampte in 2008 en 2009 met een polsblessure en weet dus hoe het is om na zo’n lange tijd je rentree te maken. Woods lag er twee jaar uit met een rugblessure.

"Het moeilijke is om weer te vertrouwen in je lichaam krijgen. Dat je alle slagen weer voor honderd procent durft uit te voeren. Bij mij duurde het wel behoorlijk wat wedstrijden voordat het gevoel weer helemaal terug was”, aldus Luiten, die speciaal ging zitten voor Tigers’ terugkeer.

Joost Luiten haalt uit tijdens de Nedbank Golf Challenge in Sun City.

Joost Luiten haalt uit tijdens de Nedbank Golf Challenge in Sun City.

In de door Ricky Fowler (-18) gewonnen Hero World Challenge eindigde Woods in een veld van achttien spelers met een score van -8 op een verdienstelijke negende plaats. "Bij vlagen was hij indrukwekkend, vooral met zijn ijzers was hij heel scherp." 

Luiten hoopt dat Woods nu verlost is van zijn problemen. "Hij heeft twee jaar niks gedaan, we moeten hem de tijd geven. In 2018 is het belangrijkste dat hij fit blijft", aldus Luiten, die Woods misschien eind februari in Dubai tegenkomt en begin april bij The Masters.

"Iedereen vraagt zich af of hij weer majors gaat winnen, maar het zou al mooi zijn als hij er bij is in Augusta. Ja, net als ik", hoopt de nummer 85 van de wereld. Luiten moet dan voor eind maart bij de beste vijftig staan. Woods maakte op de mondiale ranking een reuzensprong van plek 1199 naar 668.