Sport/Voetbal
1393096850
Voetbal

Mauro Junior krijgt kans als linksback onder Schmidt bij 3-0 zege op Verl

Madueke schittert met hattrick bij PSV

Noni Madueke

Noni Madueke

VERL - Noni Madueke (18) was deze week in het Duitse Klosterpforte al één van de smaakmakers bij PSV en heeft daar zaterdagmiddag nog even een klap op gegeven. De Engels jeugdinternational maakte in de helft die hij speelde een hattrick voor rust. De ploeg won zijn eerste echte oefenduel onder Roger Schmidt met 0-3 bij SC Verl.

Noni Madueke

Noni Madueke

Die club promoveerde afgelopen seizoen naar de Derde Bundesliga. Op voorhand geen tegenstander waartegen je vergaande conclusies kunt trekken, maar het pressing-idee van Schmidt kwam al redelijk naar voren. Met een actieve en buffelende Erick Gutierrez wellicht als meest sprekende voorbeeld. Net als in het onderlinge oefenduel vorige week vrijdag, koos Schmidt voor het centrale verdedigingsduo Jordan Teze en Olivier Boscagli. De eerste heeft snelheid en toonde zich ook aan de bal goed en zeker. Dat laatste gold ook voor de tweede, die met zichtbaar meer zelfvertrouwen speelde dan in zijn mislukte eerste seizoen. Op linksback was er een rol voor de van Heracles Almelo teruggekeerde Mauro Junior. De kleine Braziliaan zal van Schmidt zijn kans krijgen op die plek en daarmee de minuten om zich het verdedigen eigen te maken. Aan de bal liet hij zien wat men inmiddels wel weet: dat hij goed kan voetballen.

Maar de man die het meeste indruk maakte, luisterde naar de naam Madueke. Hij maakte direct voor de drinkpauze (met een temperatuur van 34 graden) de 1-0 en direct erna ook de 2-0. De eerste ontstond uit een diepe bal van Teze op Denzel Dumfries. Zijn teruggetrokken bal op Madueke werd vanaf de rand van het strafschopgebied binnengeschoten. De Engelse aanvaller verlengde een bal van Sam Lammers (met een sliding) tot de 2-0. Madueke bewaarde het beste voor het laatst. Na een strakke pass van Ritsu Doan dreigde hij naar binnen te gaan, kapte zijn tegenstander uit en schoot hij kiezelhard de 3-0 binnen, vlak voor rust. Precies zo’n soort goal waarmee hij afgelopen week al vaker zijn teamgenoten aan het joelen en klappen kreeg. De tegenstand mocht dan niet van het hoogste niveau zijn, Madueke gaf wel een bevestiging van zijn goede vorm af. De spits en zijn teamgenoten maakten niet veel later plaats voor elf andere PSV’ers.

Waar PSV het de eerste helft alleen ‘lastig’ kreeg na fouten in de opbouw van Unnerstall, kon Verl zich in de tweede helft wat meer laten gelden, maar Zoet hield (één keer uitstekend) zijn doel schoon. PSV werd tegen het einde toe nooit écht meer gevaarlijk, tegen de steeds meer moegestreden en zichzelf terugtrekkende Duitsers.

Donyell Malen bleef nog aan de kant, net als Armando Obispo. Ryan Thomas moest met een lichte blessure verstek laten gaan en hoopt volgende week weer minuten te maken. PSV sluit zondag (14.00) tegen KFC Uerdingen 05 het trainingskamp in Klosterpforte af.

Opstelling PSV eerste helft: Unnerstall; Dumfries, Teze, Boscagli, Mauro Jr; Rosario, Guti; Doan, Bruma; Madueke, Lammers.

Opstelling tweede helft: Zoet; Rigo, Baumgartl, Viergever, De Haas; Hendrix, Sadilek; Ihattaren, Gakpo; Piroe, Romero.