Sport/Voetbal
1393312339
Voetbal

Pascal Jansen had zich zijn debuut anders voorgesteld

AZ-captain Teun Koopmeiners staat achter ontslag Arne Slot

Teun Koopmeiners names AZ in duel met collega-doelpuntenmaker Ahmed El Messaoudi.

Teun Koopmeiners names AZ in duel met collega-doelpuntenmaker Ahmed El Messaoudi.

Aanvoerder Teun Koopmeiners van AZ staat achter de beslissing van de clubleiding om hoofdtrainer Arne Slot te ontslaan. Slot kreeg zaterdag te horen dat hij weg moet, omdat hij buiten medeweten van de clubleiding om al onderhandeld zou hebben met Feyenoord.

Teun Koopmeiners names AZ in duel met collega-doelpuntenmaker Ahmed El Messaoudi.

Teun Koopmeiners names AZ in duel met collega-doelpuntenmaker Ahmed El Messaoudi.

„Het was heel chaotisch, heel hectisch, apart”, zei Koopmeiners na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-2) bij FOX Sports.

„Uiteindelijk staan we achter het besluit en we zijn blij met degene die naar voren is geschoven, daar hebben we het volste vertrouwen in. Maar dat neemt niet weg dat het wel uitermate ongelukkig is hoe dit tot z’n einde is gekomen.”

Pascal Jansen debuteert bij AZ met een nederlaag.

Pascal Jansen debuteert bij AZ met een nederlaag.

Een dag na het turbulente ontslag van Slot incasseerde AZ met Pascal Jansen als nieuwe hoofdtrainer de eerste nederlaag van het seizoen. De frustraties liepen hoog op bij AZ, dat de wedstrijd met negen man beëindigde.

„Het waren een paar chaotische dagen. We wilden dat aan de kant zetten en de week toch nog goed afsluiten, maar dat hebben we niet gedaan”, aldus Koopmeiners.

„Het was een bijzondere dag, een dag die je niet vaak meemaakt. We waren in die zin ook wel aangeslagen. Arne is een fantastische trainer voor ons geweest, we hebben veel van hem geleerd”, zei Koopmeiners. „Daar willen we hem voor bedanken. Misschien dat dit einde niet altijd even netjes is gelopen, van welke kant dan ook. Dat is voor ons als team niet relevant. Het is zonde dat het zo is geëindigd.”

De aanvoerder van AZ had Slot zaterdagavond aan de telefoon. „Hij heeft mij en het team bedankt voor de inzet. Hij vond de samenwerking ontzettend prettig. Voor mij is het verder niet relevant om te weten hoe die gesprekken zijn gegaan. Wij moeten door.”

Pascal Jansen

Pascal Jansen gaf toe dat hij zich zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach anders had voorgesteld. „Ik vond ons niet top, ons positiespel was te traag en we creëerden weinig kansen”, zei hij bij FOX Sports. „Nadat we met tien man kwamen te staan moesten we schakelen, terwijl we al niet goed in de wedstrijd zaten. We gingen iets te ver achteruit en met de kansen die Groningen kreeg weet je dat hij een keer gaat vallen.”

De trainer vond zijn ploeg te traag ogen. „Tot nu toe heeft het drukke programma ons weinig problemen opgeleverd, maar nu leken we traag.”

Jansen vond het niet meteen anders aanvoelen, dat hij de hoofdcoach is. „Ik ben al zo lang betrokken bij deze spelers. Nu ben ik de eindverantwoordelijke, maar dat voelt niet direct anders.” Over zijn toekomst na dit seizoen bij AZ wilde hij nog niet hebben. „Ze zijn bij AZ op de hoogte van mijn ambities, maar we hebben dit seizoen eerst nog een lange weg te gaan.”