Sport/Voetbal
1393331711
Voetbal

Frenkie de Jong gelooft nog in ’remontada’: ’We gaan het daar proberen’

Marco Verratti in duel met Frenkie de Jong

Marco Verratti in duel met Frenkie de Jong

BARCELONA - Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona kon na het verloren eerste duel met Paris Saint-Germain (1-4) in de achtste finales van de Champions League niet anders dan erkennen dat zijn ploeg tekort komt voor de echte Europese top.

Marco Verratti in duel met Frenkie de Jong

Marco Verratti in duel met Frenkie de Jong

„In de tweede helft hadden we verdedigende problemen”, zei hij. „De uitslag geeft ook wel aan hoe superieur PSG was. Ze waren veel effectiever dan wij. De eerste helft was meer in evenwicht en na de 1-0 van ons kreeg Ousmane Dembélé de kans om er 2-0 van te maken.”

Voor Barcelona, de club met meer dan 1 miljard euro schuld, dreigt een seizoen zonder prijzen. In de competitie is de achterstand op koploper Atletico Madrid al opgelopen tot 8 punten. Barcelona verloor het eerste duel in de halve finale van de Spaanse beker met 2-0 van Sevilla.

„In het bekertoernooi moeten we terugvechten”, besefte Frenkie de Jong. „Dat moeten we nu in de Champions League ook doen. Het zal heel moeilijk worden in Parijs, maar we gaan het daar proberen. Ik dacht in de eerste helft nog wel dat we aardig meededen. Maar in de tweede helft was PSG superieur.”

’We moeten Kylian feliciteren’

Aanvaller Antoine Griezmann ging met zijn ploeg Barcelona hard onderuit tegen Paris Saint-Germain in het eerste duel van de achtste finales van de Champions League (1-4). De Fransman zag zijn landgenoot Kylian Mbappé maar liefst driemaal scoren in Camp Nou.

Antoine Griezmann (L) en Sergino Dest (R) konden Kylian Mbappé ook niet tegenhouden.

Antoine Griezmann (L) en Sergino Dest (R) konden Kylian Mbappé ook niet tegenhouden.

„Kylian had een geweldige avond”, erkende Griezmann. „Hij heeft best veel kritiek gehad. Maar PSG heeft een aanvaller die van het niveau Lionel Messi of Cristiano Ronaldo kan zijn. We moeten hem feliciteren. Hij speelde een geweldige wedstrijd.”

„PSG was beter dan wij”, zei Griezmann. „Maar we gaan niet als toeristen voor de return naar Parijs. We willen er nog wel een wedstrijd van maken.”

Uitblinker Mbappé wil alles geven voor PSG

Kylian Mbappé was met drie doelpunten de grote man in het gewonnen uitduel van Paris Saint-Germain met Barcelona (1-4) in de achtste finales van de Champions League. „Ons shirt betekent zoveel voor mij”, zei hij. „Ik speel niet altijd goed. Maar ik verstop me nooit. Ik wil alles voor deze club geven.”

De 22-jarige Mbappé was lovend over zijn nieuwe trainer Mauricio Pochettino, die begin vorige maand Thomas Tuchel afloste. „Hij levert geweldig werk”, zei de aanvaller. „Maar hij zet het werk van Tuchel voort. Onder Tuchel haalden we vorig seizoen al de finale. We worden fysiek steeds sterker. We zijn nog nog niet in topvorm maar vanavond tegen Barcelona hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld.”