Nieuws/Sport
1394301
Sport

'Nieuw contract levert Messi 70 miljoen per jaar op'

Lionel Messi.

Lionel Messi.

Het nieuwe contract van Lionel Messi bij Barcelona legt de Argentijnse aanvaller bepaald geen windeieren...

Lionel Messi.

Lionel Messi.

De Spaanse krant El Mundo stelt het contract te hebben ingezien en maakte een aantal getallen openbaar. Zo krijgt Messi 20 miljoen per jaar als een soort 'loyaliteitsbonus'. De topscorer van de Catalanen tekende een contract tot 2021 met een optie voor nog een jaar. Als Barça die optie licht ontvangt Messi in totaal (5 x 20) 100 miljoen euro.

Daar komt zijn gigantische salaris nog bovenop. Het zou gaan om 50 miljoen euro bruto per jaar, zo'n 35 miljoen euro netto. 

Het totale brutobedrag van 70 miljoen euro per jaar is nog zonder bonussen voor het behalen van sportieve doelstellingen én zonder de portretrechten. Die blijven exclusief bij Messi liggen, terwijl normaal gesproken een groot deel in handen van de club is.

De enorme bedragen op het contract van Messi zouden mede het gevolg zijn van de belastingzaak waar de Argentijn mee te maken kreeg. De aanvaller moest meer dan 30 miljoen euro aftikken vanwege fraude rond zijn portretrecht. Zelf zei hij nergens iets van te weten en de club compenseert hem nu. 

Door zijn nieuwe contract wordt de 30-jarige Messi, die al zijn hele loopbaan bij Barcelona speelt, nu veel beter betaald dan grote rivaal Cristiano Ronaldo. De Portugees moet het bij Real Madrid doen met 21 miljoen euro netto per jaar.