Sport/Voetbal
1394562344
Voetbal

Feyenoord boekt benauwde overwinning op Cambuur

De 2-3 van Malacia wordt gevierd.

De 2-3 van Malacia wordt gevierd.

Leeuwarden - Feyenoord heeft met moeite de uitwedstrijd bij Cambuur omgezet in een overwinning. In een spectaculaire wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3 voor de ploeg van Arne Slot.

De 2-3 van Malacia wordt gevierd.

De 2-3 van Malacia wordt gevierd.

Cambuur startte zeer sterk en had binnen vijf minuten al op voorsprong kunnen komen. Erik Schouten kreeg tot tweemaal toe de kans, maar vond twee keer Justin Bijlow op zijn weg. Aan de andere kant was het Fredrik Aursnes die een behoorlijke kans kreeg, maar hij raakte de bal niet goed.

Net toen de wedstrijd langzaam dood leek te bloeden, opende David Sambissa de score. Na een snelle uitbraak plaatste hij de bal uitstekend in de verre hoek. Lang duurde het niet voordat Feyenoord de stand weer gelijk trok. Bryan Linssen kopte vanaf een meter of twaalf knap raak na een voorzet van Marcus Pedersen.

Feyenoord had de controle en beloonde zichzelf vlak voor de pauze op zeer fraaie wijze. Guus Til behield goed het overzicht na een snelle ingooi, waarna Aursnes via de binnenkant van de paal doel trof.

De Rotterdammers leken ook goed uit de kleedkamer te komen met al snel een grote kans voor Luis Sinisterra. Enkele minuten later stond het echter gelijk. Wederom was de uitbraak van Cambuur goed en wederom was het Sambissa die raak schoot. Tom Boere kreeg niet lang daarna een kans op de 3-2, maar het was Feyenoord dat de volgende tik uitdeelde. Tyrell Malacia vond met een knap diagonaal schot de verre bovenhoek, al had doelman Sonny Stevens iets meer kunnen doen.

Cambuur kwam amper nog in de buurt van Bijlow, maar ondertussen verzuimde Feyenoord de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot te gooien. Met name Linssen had na goed werk van Jens Toornstra een enorme kans op de 2-4, maar hij verprutste die. Ook Sinisterra liet de thuisploeg in leven door een flinke kans te missen.

Zodoende kon Cambuur er nog een laat offensief uit persen. Kansen leverde dat niet op. Sterker nog, Feyenoord kreeg de beste mogelijkheid toen Stevens naar voren was bij een hoekschop. Maar hij schoot de bal hopeloos naast het lege doel.

Coach Slot prijst Feyenoord, collega De Jong baalt

Trainer Arne Slot van Feyenoord vond na de zwaarbevochten overwinning bij SC Cambuur (2-3) dat zijn ploeg het onnodig spannend had gemaakt. „Na 2-3 kregen we voldoende kansen om het af te maken, zoals eerder ook al in de voorgaande duels met Vitesse en RKC. Dan bekruipt je toch het gevoel dat er weer een ongelukkig momentje komt. Niettemin vind ik dat we een heel goede uitwedstrijd hebben gespeeld, ondanks de twee goals die we tegen hebben gekregen.”

Volgens Slot beschikt Feyenoord met international Justin Bijlow over de beste keeper van de Eredivisie. SC Cambuur stelde hem behoorlijk op de proef. „Hij heeft vandaag meer reddingen moeten verrichten dan in alle voorgaande duels bij elkaar, zou ik bijna willen zeggen”, liet Slot bij ESPN weten.

Collega Henk de Jong baalde flink van de derde nederlaag op rij. „Feyenoord heeft verdiend gewonnen, maar ik vind dat we hadden kunnen winnen en ook hadden moeten winnen”, liet hij weten. „De manier waarop wij goals weggeven, is gewoon jammer. Daar zijn we met de jongens elke dag mee bezig. Maar dit ging echt te simpel.”