Sport

Bosz: 'Winnen aan zelfvertrouwen'

Door ANP

Peter Bosz: 'Winnen aan zelfvertrouwen'

Peter Bosz: 'Winnen aan zelfvertrouwen'

AFP

MADRID - Peter Bosz neemt woensdag met Borussia Dortmund voor dit seizoen afscheid van de Champions League.

Peter Bosz: 'Winnen aan zelfvertrouwen'

Peter Bosz: 'Winnen aan zelfvertrouwen'

AFP

Voor de Duitse club staat in het laatste pouleduel in Madrid tegen Real de derde plaats op het spel, die recht geeft op deelname aan de Europa League na de winterstop.

,,Het zou goed zijn als we woensdag een overtuigende wedstrijd laten zien. Het gaat niet alleen om de punten, maar ook aan het winnen van zelfvertrouwen'', aldus Bosz, die al een tijd lang niet meer won met Dortmund. In de Champions League heeft Dortmund na vijf wedstrijden twee punten. Datzelfde geldt voor Apoel Nicosia, dat de poulefase woensdag afsluit met een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Aanvaller Maximilian Philipp liep zaterdag tegen Bayer Leverkusen een zware knieblessure op en staat bij Dortmund maanden aan de kant. Hij hield dit seizoen vaak André Schürrle uit de basisformatie. Borussia Dortmund maakte maandag al bekend dat Gonzalo Castro dit kalenderjaar niet meer in actie komt vanwege een enkelblessure. De geblesseerde Mario Götze, Marco Reus en Lukasz Piszczek zijn voorlopig ook nog niet beschikbaar.

,,Het is onze plicht ons morgen te kwalificeren voor de Europa League'', aldus Neven Subotic, die dinsdag naast Bosz ook aanschoof bij de laatste persconferentie voor de ontmoeting met Real. ,,Het is lastig om een speler als Cristiano Ronaldo negentig minuten lang van het doel weg te houden, maar ook weer niet onmogelijk. We moeten als team verdedigen.''

Met Real gaat het de laatste tijd ook wat minder. Bosz vindt dat dat wel meevalt. ,,Als Real in crisis verkeert, hoe zou je de situatie bij ons dan noemen?''

Lees meer over