Sport/Voetbal
1396331261
Voetbal

Andrea Pirlo mag seizoen bij Juventus afmaken

Andrea Pirlo mag het seizoen bij Juventus afmaken.

Andrea Pirlo mag het seizoen bij Juventus afmaken.

Juventus zet coach Andrea Pirlo (nog) niet op straat. Hij mag in elk geval het seizoen bij Juventus afmaken. Dat maakte vicevoorzitter Pavel Nedved nog geen dag na de pijnlijke thuisnederlaag tegen AC Milan (0-3) duidelijk.

Andrea Pirlo mag het seizoen bij Juventus afmaken.

Andrea Pirlo mag het seizoen bij Juventus afmaken.

„Er zijn wat problemen, maar we zullen tot het einde blijven strijden. Pirlo zal bij Juventus blijven. En Cristiano Ronaldo ook”, voegde de oud-speler eraan toe.

Juventus zakte door het zesde competitieverlies naar de vijfde plek in de Serie A. De club van verdediger Matthijs de Ligt heeft nog drie duels om alsnog een plaats in de top vier veilig te stellen en daarmee deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Indien dat niet lukt, staat het volgens waarnemers vast dat Ronaldo na dit seizoen vertrekt bij Juventus. De Portugese vedette staat nog tot medio 2022 onder contract in Turijn, maar naar verluidt wil hij in de slotfase van zijn schitterende loopbaan absoluut geen seizoen in de Champions League overslaan.

Juventus heeft deze maand nog een druk programma. De ’Oude Dame’ speelt tot 23 mei nog vier duels, inclusief de Italiaanse bekerfinale op 19 mei tegen Atalanta. Mede door tijdgebrek zou de clubleiding hebben besloten om de bekritiseerde Pirlo, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach, in dienst te houden.