Nieuws/Sport
139669
Sport

NEC gaat door met De Groot en Pothuizen aan het roer

NEC-trainer Ron de Groot.

NEC-trainer Ron de Groot.

NIJMEGEN - Ron de Groot en Patrick Pothuizen hebben voorlopig de leiding over NEC. Beide trainers van de beloftenploeg van de Nijmeegse club zijn dinsdag doorgeschoven naar het eerste elftal.

NEC-trainer Ron de Groot.

NEC-trainer Ron de Groot.

De Groot neemt de taken over van de maandag ontslagen hoofdtrainer Peter Hyballa. Pothuizen zal hem daarbij assisteren. Ernie Brandts heeft binnenkort een gesprek met de leiding van NEC. Hij was het niet eens met het ontslag van de Duitser en wilde diens taken niet tijdelijk overnemen. Brandts was assistent van Hyballa.

NEC besluit binnenkort of De Groot en Pothuizen het seizoen afmaken. De clubleiding overweegt ook nog een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. NEC staat voorlaatste in de eredivisie en verloor twaalf van de laatste dertien competitiewedstrijden. Een plek in de nacompetitie dreigt.

Jeffrey Leiwakabessy

Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC, benadrukt dat NEC nu vooral gebaat is bij rust. ,,Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Jeffrey Leiwakabessy zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden. Een definitieve beslissing hopen we op korte termijn te kunnen nemen.''