Sport/Voetbal
1397193231
Voetbal

Klaas-Jan Huntelaar duikt op in zesde elftal van amateurs

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

DREMPT - Tot ieders verbazing van het tiende elftal van Concordia Wehl stonden zij ineens op het veld tegen Klaas-Jan Huntelaar (38). De gestopte profvoetballer deed zondag mee met het zesde elftal van HC’03 uit Drempt, in het competitieduel met Concordia Wehl 10.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar won de wedstrijd met 3-1. Scoren deed hij niet, dacht voorzitter Mart de Kruif van HC’03. „Volgens mij heeft hij niet gescoord, maar ik was er zelf niet bij”, laat hij weten aan Regio 8.

Huntelaar is bewust uit de publiciteit gebleven, aldus De Kruif, tevens ploeggenoot van de voormalig topspits nu. „Hij wil nu gewoon lekker voetballen. De club is daarbij een warm bad. Hij hoeft niks, hij mag alles.”

Supergezellig

Volgens de voorzitter is de voormalig topspits deze week ingeschreven bij zijn oude voetbalvereniging, die inmiddels is gefuseerd tot HC’03, waarna hij zondag zijn debuut maakte. Bij het zesde speelt Huntelaar onder meer samen met zijn broer.

Volgens De Kruif is het team een mix van spelers tussen de twintig en 25 jaar en oudgedienden. „Waaronder ikzelf, met mijn 63 jaar, ik ben de oudste. Het is een supergezellig team met een goede derde helft.”

Voormalig Commandant Landstrijdkrachten

Hij vervolgt: „Het is voor ons gewoon leuk. Hij kwam hier wel vaker, het is voor ons niet zo opzienbarend.”

De Kruif is overigens voormalig Commandant Landstrijdkrachten. Hij was op missie een jaar lang de baas van alle militairen in Zuid-Afghanistan. Dus: oud-topvoetballer meets oud-topmilitair in zesde elftal.