Sport

'Ik ben misschien naïef'

Lineker gaat lelijk de mist in

Door Van onze Telesportredactie

Gary Lineker kwam later terug op zijn woorden.

Gary Lineker kwam later terug op zijn woorden.

AFP

Gary Lineker heeft woensdag een karrevracht aan kritiek over zich heen gekregen.

Gary Lineker kwam later terug op zijn woorden.

Gary Lineker kwam later terug op zijn woorden.

AFP

De 80-voudig Engels international, tegenwoordig analist en presentator bij Match of the Day, verdedigde op ongelukkige wijze zijn rol bij de loting voor het WK in Rusland, dat vorige week plaatsvond in het Kremlin. Lineker deed dat naar aanleiding van het dopingschandaal dat dinsdag ontplofte in Rusland en ook de FIFA raakte.

"Het betrof niet de Olympische Spelen, hè. Ik was gastheer bij de loting voor het WK Voetbal van de FIFA, niet van Rusland. En doping is niet echt een probleem in het voetbal. Doping zorgt er niet voor dat spelers beter gaan voetballen. Geen enkele hoeveelheid doping gaat een speler helpen om beter te passen, te dribbelen of te schieten", aldus de Engelsman, die daarbij voorbijging aan het feit dat spelers dankzij doping sneller kunnen herstellen en fysiek sterker kunnen worden. 

Vitaly Moetko werd door het IOC levenslang geschorst.

Vitaly Moetko werd door het IOC levenslang geschorst.

EPA

Lineker reageerde met zijn tweet op de kritiek die dinsdag was ontstaan op de FIFA. Waar het IOC voormalig minister van sport Vitaly Moetko dinsdag een levenslange schorsing oplegde, gaf de FIFA de bestuurder vorige week een prominente rol bij de WK-loting.

Moetko speelde als minister een grote rol bij het Russische WK-bid en heeft aankomende zomer als voorzitter van de nationale voetbalbond de regie tijdens het WK gedeeltelijk in handen en dat terwijl hij volgens het IOC dus verantwoordelijk is voor het dopingschandaal.

Lineker kwam later terug op zijn woorden. "Ik heb mijn vorige tweet verwijderd. Mijn woorden waren niet goed gekozen. Ik ben misschien naïef. Het is niet mijn vakgebied en het is misschien slecht, maar dat wil ik eigenlijk ook helemaal niet. Het zou mijn liefde voor het voetbal bederven. Ik zou ook echt geschokt zijn als doping schering en inslag zou zijn in het voetbal. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt."

Lees HIER al het nieuws over het Russische dopingschandaal. 

 

Lees meer over