Nieuws/Sport
139909
Sport

Coach werd kampioen van Nederland maar krijgt nu dubbel straf

KNVB weert oud-prof Buijs van cursus

Danny Buijs

Danny Buijs

De KNVB heeft oud-profvoetballer Danny Buijs medegedeeld dat hij niet wordt toegelaten op de cursus coach betaald voetbal omdat hij twee jaar geleden als onbevoegd trainer werkzaam is geweest bij Kozakken Boys.

Danny Buijs

Danny Buijs

Buijs werkte destijds samen met de wel bevoegde trainer Arie Schep bij de topamateurclub. Hij werd dat seizoen nota bene kampioen van Nederland, maar de VVON (vakbond voetbaloefenmeesters) deed bij de KNVB aangifte tegen de talentvolle coach en voormalig speler van Feyenoord, Sparta, Excelsior, ADO Den Haag, Groningen en Kilmarnock.

Hij kreeg toen een boete van 250 euro en mocht acht duels niet als coach optreden. Daarmee was hij dus al bestraft. Nu heeft hij deze straf er twee jaar later bovenop gekregen. "Dat ik niet toegelaten ben is teleurstellend, maar het frustrerende is dat ik nu pas over drie jaar over het diploma kan beschikken omdat de cursus pas over twee jaar weer wordt gegeven en je dan nog een jaar bezig bent’’, zegt Buijs.

Opmerkelijk is dat de KNVB hem niet direct bij de inschrijving voor de cursus, waarvoor ook ex-international John Heitinga niet is toegelaten, mededeelde dat hij vanwege zijn overtreding van destijds niet zou worden toegelaten. De coach moest eerst zijn inschrijfgeld van ruim 250 euro betalen en deed zijn toelatingsexamen. De voetbalbond deelde Buijs gisteren mede dat hij de 80 vereiste punten had gehaald bij zijn toelatingsexamen, maar dat hij dus niet aan de cursus mag beginnen. Zijn inschrijfgeld krijgt hij ook niet terug.

Buijs beraadt zich nu of hij pogingen zal ondernemen om de cursus coach betaald voetbal in het buitenland te volgen. In het buitenland is de cursus ook aanzienlijk goedkoper. Lastig is alleen dat de KNVB zelfs voor een buitenlandse cursus eerst toestemming moet geven…