Nieuws/Sport
139933
Sport

Verlies voor ijshockeyers van Tilburg

De ijshockeyers van Destil Trappers Tilburg moeten hun kampioensfeestje nog een paar dagen uitstellen. De afgelopen dagen nam de ploeg in de best-of-five finale tegen Tölzer Löwen een 2-0 voorsprong en had daarmee prolongatie van de titel in de Duitse Oberliga binnen handbereik.

Tilburg moest disndagavond in de Hacker-Pschorr-Arena in Bad Tölz echter de meerdere erkennen in de tegenstander die met 4-2 (2-1, 1-0, 1-1) won. De Brabanders speelden een sterke derde periode, waarin de achterstand nog werd teruggebracht naar 3-2, terwijl goalie Ian Meierdres uitstekend werkt verrichtte.

Desondanks slaagde Tilburg er niet in het duel naar de hand te zetten, omdat het te weinig scoringskansen kon creëren. Het omgekeerde gebeurde, want toen Meierdres in de slotminuut van het ijs werd gehaald voor een extra speler verhoogden de Löwen de voorsprong juist naar 4-2.

Zodoende is er in elk geval een vierde wedstrijd in de finalereeks nodig die vrijdagavond om 20.00 uur in Tilburg wordt gespeeld. Bij een eventuele gelijke stand in de eindstrijd volgt er zondag een beslissende vijfde ontmoeting bij de Duitsers.