Sport/Voetbal
1399609688
Voetbal

PSV krijgt flinke boetes van UEFA na wangedrag supporters

PSV-fans tijdens de bekerfinale in De Kuip.

PSV-fans tijdens de bekerfinale in De Kuip.

De UEFA heeft PSV begin mei twee fikse boetes opgelegd. De twee boetes, elk van 25.000 euro, hebben betrekking op de thuiswedstrijd tegen Leicester City in de Conference League. De ene boete kreeg de club vanwege het afsteken van vuurwerk, de andere voor ordeverstoringen in het publiek.

PSV-fans tijdens de bekerfinale in De Kuip.

PSV-fans tijdens de bekerfinale in De Kuip.

Ook tegenstander Leicester City kreeg een boete opgelegd. De Engelse club moet 15.000 euro betalen vanwege ordeverstoringen.

In oktober 2021 moest PSV al 33.625 euro betalen aan de UEFA. De club werd destijds gestraft voor wangedrag van de fans, eind september tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz in Oostenrijk. Tijdens die wedstrijd gooiden de fans spullen op het veld en richtten ze vernielingen aan.

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, was destijds boos op de fans. „Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn. Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt. Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen we op hen verhalen”, zei hij in oktober.

Luister de voetbalpodcast Kick-off hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: