Sport/Tennis
1400187446
Tennis

Koolhof uitgeschakeld in dubbelspel na vijfsetter

Kyrgios vecht zich naar kwartfinale Wimbledon: ’Glas wijn nodig vanavond’

Nick Kyrgios krijgt een medische behandeling, maar won wel.

Nick Kyrgios krijgt een medische behandeling, maar won wel.

LONDEN - Nick Kyrgios heeft zich voor het eerst sinds 2015 verzekerd van een plek in de kwartfinales van een grand slam. De nummer 40 van de wereld was in vijf sets te sterk voor de Amerikaan Brandon Nakashima. Het werd in 3 uur en 11 minuten 4-6 6-4 7-6 (2) 3-6 6-2.

Nick Kyrgios krijgt een medische behandeling, maar won wel.

Nick Kyrgios krijgt een medische behandeling, maar won wel.

Begin 2015 reikte Kyrgios voor het laatst tot de laatste acht op een grandslamtoernooi, toen op de Australian Open. Hij verloor destijds in Melbourne van Andy Murray.

Bekijk hier de beelden van het matchpoint:

Bron: discovery+

Kyrgios maakte een wat timide indruk op het Centre Court, twee dagen na zijn sensationele zege op de Griek Stefanos Tsitsipas. Hij sloeg wel liefst 79 winners en 35 aces.

Glas wijn nodig

„Het was niet mijn beste niveau, maar ik heb me er doorheen gevochten”, zei Kyrgios. „Ik heb veel gespeeld de afgelopen weken, maar het is me weer gelukt in vijf sets. Ik heb zeker een glas wijn nodig vanavond.”

De 27-jarige Kyrgios neemt het in de kwartfinales op tegen de Chileen Cristian Garin, die in een slopende vijfsetter Alex de Minaur uit Australië de baas was. Het werd 2-6 5-7 7-6 (3) 6-4 7-6 (6) voor Garin, die vorig jaar nog in de vierde ronde verloor in Londen. Hij overleefde twee wedstrijdpunten, bij 5-4 in de vijfde set.

Koolhof uitgeschakeld in dubbelspel na vijfsetter

Wesley Koolhof is op Wimbledon in de derde ronde van het dubbelspel uitgeschakeld. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski verloor hij met 7-5 6-4 3-6 4-6 7-5 van de Australiërs Matthew Ebden en Max Purcell. Het duel duurde 3 uur en 48 minuten.

Koolhof en Skupski waren als derde geplaatst in Londen. Ze zijn het best presterende koppel van 2022 en pakten dit jaar al vijf titels.

„We zijn hier zeker als een van de favorieten naartoe gekomen, want wij zijn ’the team to beat’ nu we de jaarranglijst aanvoeren. Maar gras is toch weer wat anders, net als wedstrijden om best-of-five-sets”, zei Koolhof, die de teleurstelling snel een plek kon geven. „De uitschakeling zou meer pijn doen als we wel voor punten zouden spelen, moet ik bekennen. We begonnen niet goed, maar in de derde en vierde set kwamen we goed terug. In de vijfde set waren we ook beter, maar zij kregen één kans en die pakten ze.”

De 33-jarige Koolhof, de nummer 7 van de wereld, was de enige Nederlander die nog actief was in het dubbelspel op Wimbledon. Hij komt pas over twee weken weer in actie, op het graveltoernooi van Hamburg.

Koolhof werd nog door Botic van de Zandschulp gevraagd plaats te nemen in zijn spelersbox, maar dat aanbod sloeg de beste dubbelspeler van Nederland af. „Ik heb hier nog wat dingetjes af te handelen en we willen deze week even afsluiten met ons team. Ik heb zijn uitnodiging helaas moeten afwijzen.” Van de Zandschulp neemt het in de vierde ronde van het enkelspel op tegen Rafael Nadal.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop