Sport

Feyenoord wint nipt en gaat door in Youth League

Door Van onze Telesportredactie

Orkun Kökcü van Feyenoord Onder 19.

Orkun Kökcü van Feyenoord Onder 19.

Hollandse Hoogte

Feyenoord Onder 19 heeft zich woensdag verzekerd van een plaats in de play-off-ronde van de UEFA Youth League.

Orkun Kökcü van Feyenoord Onder 19.

Orkun Kökcü van Feyenoord Onder 19.

Hollandse Hoogte

Op Woudestein rekenden de Rotterdammers in de slotseconden af met de leeftijdgenoten van Napoli (4-3). Feyenoord begon slordig aan het duel, wat resulteerde in de openingstreffer van de bezoekers. Dat doelpunt werd na tien minuten gemaakt door Alessio Zerbin.

De thuisploeg kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. Nog voor rust werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Orkun Kökcü maakte in de 33e minuut de 1-1. Vier minuten later kopte Lutsharel Geertruida raak na een hoekschop.

Kökcü schoot snel na rust een vrije trap prachtig in de kruising. Twintig minuten voor tijd maakte Ciro Palmieri de aansluitingstreffer. Napoli kwam daarna met tien man te staan, omdat een verdediger met rood werd weggestuurd. Toch maakte het nog gelijk, via een strafschop van Gianluca Gaetano: 3-3. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Achraf el Bouchataoui, ook vanaf elf meter, toch nog de 4-3.

Feyenoord eindigt dankzij de overwinning als tweede in Groep F, met negen punten uit zes wedstrijden. Manchester City is de groepswinnaar. De Engelsen pakten dertien punten.

Lees meer over