Sport

St. Juste en Jørgensen doen het voor Rotterdamse club

Feyenoord sluit CL af met overwinning

Door Van onze Telesportredactie

Jeremiah St. Juste heeft het duel beslist.

Jeremiah St. Juste heeft het duel beslist.

Rene Bouwman

Het kopballetje van invaller Jeremiah St. Juste in de laatste minuut tegen Napoli, heeft het gezicht van Feyenoord in de Champions League op de valreep nog een beetje gered: 2-1.

Jeremiah St. Juste heeft het duel beslist.

Jeremiah St. Juste heeft het duel beslist.

Rene Bouwman

Tonny Vilhena er vlak voor tijd met een tweede gele kaart af. Voor hem en heel Feyenoord is de entree op het hoogste Europese podium dit jaar niet geworden wat hij ervan gehoopt had. Al moet gezegd dat de Engelse arbiter Michael Oliver geen Premier League-maatstaven hanteerde voor de manier waarop hij floot. Een duel met het mes tussen de tanden werd het nooit, omdat de Brit af en toe nog sneller ingreep dan wekelijks in de Eredivisie te zien is.

Lees ook:

- Champions League levert Feyenoord 25 miljoen op - 'Feyenoord zou het nu beter doen' - Vermeer: 'Ja, een stijlvol afscheid' - Van Bronckhorst: 'Nu zat het een keertje mee' - Statistieken prima afsluiting Feyenoord

Het Rotterdamse legioen kreeg voor de aftrap de grootste verrassing gepresenteerd, toen de pas 18-jarige Tyrell Malacia als linksback in de basis bleek te staan. Door de blessure bij Miquel Nelom, maakte hij zijn eerste officiële minuten voor Feyenoord 1 direct tegen de nummer twee van de Serie A. Met de lef waarmee hij voormalig Real Madrid-aanvaller José Callejon beteugelde en zich zelfs aanvallend liet zien, werd hij direct in de armen gesloten door de eigen aanhang.

Feyenoord komt al snel op achterstand.

Feyenoord komt al snel op achterstand.

Rene Bouwman

De Rotterdammers speelden de laatste wedstrijd op het hoogste Europese podium voor de eer en tonnen aan premie uit de grote pot met Champions League-miljoenen. Alleen kreeg de landskampioen vrijwel direct een deja-vu van de entree in het toernooi in september. Thuis tegen Manchester City lag de 0-1 er al na anderhalve minuut in, tegen Napoli duurde het vanavond 1 minuut en 36 seconden totdat de Pool Piotr Zielinski het bal in De Kuip opende. Geen lekkere binnenkomer voor Kenneth Vermeer, die het laatste Champions League-duel mocht starten in plaats van Brad Jones en bij afwezigheid van de geblesseerde Karim El Ahmadi de aanvoerdersband droeg. Naast de jeugdige Malacia was de rentree van Jean-Paul Boetius als linksbuiten (voor Sam Larsson) de derde verrassing van coach Giovanni van Bronckhorst.

De gelijkmaker is gevallen.

De gelijkmaker is gevallen.

ANP Pro Shots

Even zinderde De Kuip, toen Nicolai Jørgensen na ruim een half uur een perfect aangesneden voorzet van Steven Berghuis binnenkopte: 1-1. Het was de aanzet tot een enkele minuten durende storm, die Feyenoord een aantal corners opleverde maar geen extra treffer. Met strijdlust en enthousiasme hield Feyenoord zich goed staande tegen de Napolitanen, die vooraf moesten winnen om  te overwinteren in de Champions League. Shakhtar Donetsk mocht dan in eigen huis geen punten pakken tegen het al geplaatste Manchester City. Toen het in Oekraïne in de rust al 2-0 stond, waren de kansen voor Napoli min of meer verkeken. Met dat idee in het achterhoofd leek het de tweede helft ook te spelen. Zo kon Feyenoord op de valreep zelfs drie punten bijschrijven in een groep waarin het kansloos is geweest.

Lees meer over