Sport

Bosz kiest tussen Ronaldo en Aubameyang

Door Van onze Telesportredactie

Woede bij Peter Bosz na de 2-0 van Cristiano Ronaldo.

Woede bij Peter Bosz na de 2-0 van Cristiano Ronaldo.

Hollandse Hoogte

Peter Bosz genoot woensdag van het spel van Cristiano Ronaldo, maar als het aan de Borussia Dortmund-trainer ligt gaat de Gouden Bal naar Pierre-Emerick Aubameyang. 

Woede bij Peter Bosz na de 2-0 van Cristiano Ronaldo.

Woede bij Peter Bosz na de 2-0 van Cristiano Ronaldo.

Hollandse Hoogte

De Nederlandse oefenmeester ging in het Santiago Bernabéu met 3-2 onderuit met zijn ploeg en eindigde zodoende op de derde plek in de poule. Ronaldo maakte één van de drie Madrileense goals en werd op die manier de eerste speler ooit die in alle zes de duels van de groepsfase een doelpunt maakte.

Cristiano Ronaldo viert de 2-0.

Cristiano Ronaldo viert de 2-0.

AFP

Bosz werd na afloop gevraagd of hij vond dat Ronaldo met zijn record een vijfde Guden Bal heeft veiliggesteld. "Als je van goed voetbal houdt, kijk je graag naar een speler als Ronaldo. Hij wil altijd scoren en werkt daar keihard voor, dat is voor iedere liefhebber genieten. Maar het is niet aan mij om te bepalen wie de gouden bal moet winnen. Als ik toch moet kiezen, zou ik Aubameyang zeggen", stelde de Nederlander met een knipoog.

Een dag voor de wedstrijd ging het ook al uitgebreid over de spits uit Gabon. Bosz grapte dat Aubameyang, die veelvuldig aan Real wordt gelinkt, een slechte voetballer was en het niveau van de Spaanse recordkampioen niet aan zou kunnen. "Nee, zonder dollen. Ik zeg dat alleen om te voorkomen dat hij naar Real gaat", verduidelijkte Bosz toen. 

Aubameyang bewees woensdag zijn waarde met twee goals. "Maar hij speelde desondanks heel slecht", was Bosz opnieuw niet serieus. "Nee, ik heb het gisteren ook al gezegd. Aubameyang is een goede speler. Dat heeft hij vandaag wederom laten zien. Met zijn snelheid vormt hij voor elke tegenstander een bedreiging. Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft."

Pierre-Emerick Aubameyang maakte twee goals tegen Real Madrid.

Pierre-Emerick Aubameyang maakte twee goals tegen Real Madrid.

AFP

Door het schamele optreden in de Champions League is Dortmund na de winterstop veroordeeld tot de Europa League. Een toernooi waar Bosz goede ervaringen mee heeft. Vorig jaar bereikte hij met Ajax de finale. "We hadden graag overwinterd in de Champions League, maar we zijn terecht uitgeschakeld. Nu moeten we alles doen om zo ver mogelijk te reiken in de Europa League." 

Bosz was woensdag vooral ontevreden over de start van zijn ploeg. Al snel stond Die BVB met 2-0 achter. "We begonnen erg slecht. We waren niet agressief genoeg en dus het was voor Real Madrid heel gemakkelijk om twee goals te maken. Daarna hebben we gelukkig een flink aantal kansen afgedwongen en konden we nog op 2-2 komen." Negen minuten voor tijd hielp Lucas Vasquez De Koninklijke echter alsnog aan een zege.

Lees meer over