Nieuws/Sport
1405225959
Sport

Dag 11 Olympische Spelen: wat heb ik gemist?

Nederland wint goud op de teamsprint.

Nederland wint goud op de teamsprint.

Tokio - Het gouden succes een dag eerder van Sifan Hassan heeft op dag 11 van de Olympische Spelen een vervolg gekregen. De baanwielrenners bezorgden Nederland de zesde gouden plak door de teamsprint te winnen.

Nederland wint goud op de teamsprint.

Nederland wint goud op de teamsprint.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

Zeilen

  • De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz veroverden een bronzen medaille in de 49erFX-klasse. Nicholas Heiner finishte de medalrace als tweede, en dat was net niet genoeg voor eremetaal. Hij eindigde als vierde in het klassement.
De baansprinters zijn topfavoriet voor het goud.

De baansprinters zijn topfavoriet voor het goud.

Baanwielrennen

  • Op de wielerbaan van Izu wonnen de Nederlandse teamsprinters later op de dinsdag het zesde goud voor Nederland. Starter Roy van den Berg, Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland en stand-in Matthijs Büchli versloegen regerend olympisch kampioen Groot-Brittannië in een fenomenale race.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.

Atletiek

  • De Nederlandse atletes Lieke Klaver en Lisanne de Witte hebben zich bij de Olympische Spelen in Tokio geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. Klaver deed dat het meest overtuigend. De atlete uit Enkhuizen eindigde als derde in haar serie in 51,37 en verzekerde zich direct van een deelname in de halve finales op woensdagavond. De Witte liep in haar serie naar de vierde plaats en was afhankelijk van haar tijd. Haar 51,68 bleek na de zes heats snel genoeg om ook door te mogen in het olympisch toernooi.
  • De finale van het polsstokhoogspringen is voor Menno Vloon op een teleurstelling uitgelopen. Hij was een van de eerste uitvallers. Vloon kwam nog wel over de aanvangshoogte van 5,55 meter, maar drie pogingen op 5,70 mislukten. Hij was een van de eerste uitvallers in de finale.
Bart Deurloo in actie tijdens in de Ariake turnhal.

Bart Deurloo in actie tijdens in de Ariake turnhal.

Turnen

  • Bart Deurloo is er niet in geslaagd een medaille over te houden aan zijn optreden in de rekfinale op de Olympische Spelen in Tokio. De 30-jarige Rotterdammer kwam al vroeg in zijn oefening ten val en eindigde met een score van 12,266 als zevende.

Waterpolo

  • De Nederlandse waterpolosters zijn op de Olympische Spelen uitgeschakeld in de strijd om de medailles. De ploeg van bondscoach Arno Havenga moest het in de kwartfinales met 14-11 afleggen tegen Hongarije (4-3 4-4 2-2 4-2). Voor Oranje resten nu in Tokio wedstrijden om de plaatsen 5 tot en met 8, terwijl het doel was om een medaille te pakken.

Paardensport

  • Springruiters Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten hebben zich bij de Olympische Spelen gekwalificeerd voor de individuele finale. Willem Greve redde het niet om zich bij de beste dertig combinaties te scharen.

Synchroonzwemmen

  • In het Tokyo Aquatics Centre plaatsten de tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer zich bij de duetten voor de finale. Ze voldeden aan de eis, een plaats bij de beste twaalf na twee onderdelen. Na twee onderdelen staan de zusjes De Brouwer op de negende plek.

Kijk hier voor het complete schema in Tokio.

Klik hier om de volledige medaillespiegel te zien.