Sport/Voetbal
1405724914
Voetbal

Vitesse meldt voortgang in overname: ’Nagenoeg akkoord’

,,We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”

,,We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”

ARNHEM - Vitesse heeft een update gegeven over het overnameproces. Volgens algemeen directeur Pascal van Wijk zit er schot in de zaak. „We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”, laat Van Wijk weten.

,,We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”

,,We zijn met een overnamepartij nagenoeg akkoord over een definitief koopcontract”

„Na veel positieve gesprekken komen we steeds dichterbij. Het vergt met name veel juridische arbeid, maar ook op dit vlak zijn we de laatste plooien aan het gladstrijken. We hopen de overeenkomst zo snel mogelijk te kunnen afronden, zodat de licentiecommissie van de KNVB om goedkeuring kan worden gevraagd. Totdat deze stap gezet wordt, kunnen de naam en achtergrond van de overnamekandidaat nog niet wereldkundig worden gemaakt.”

Eerder deze zomer werd duidelijk dat de vertrekkende eigenaar Valeriy Oyf de 155 miljoen euro schuld, die was opgebouwd in een aparte bv kwijtschold en de aandelen overdroeg aan de club. „Dat waren essentiële vorderingen, waarvoor we de grootaandeelhouder dankbaar mogen zijn. Net als onze achterban zouden wij nog liever vandaag dan morgen de overdracht geregeld willen hebben. Een proces van onderhandelen en het voldoen aan tal van met name juridische voorwaarden laat zich echter niet dwingen. Bovendien is het uiterst zorgvuldige overnameproces erbij gebaat dat dit in alle rust en achter de schermen plaatsvindt. Gebeurt dat niet, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben. Bovendien zouden inhoudelijke mededelingen een schending betekenen van afspraken waaraan de betrokken partijen juridisch gebonden zijn”, aldus de Vitesse-directeur.

Complexiteit

Dit alles tekent meteen de complexiteit van het traject, geeft Van Wijk aan. „Het is natuurlijk ook niet voor niets dat overnames van clubs altijd veel tijd in beslag nemen. Maar het moge duidelijk zijn dat het ons niet snel genoeg kan gaan, zeker nu het nieuwe seizoen gaat beginnen. Het geduld van eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt wordt op de proef gesteld, maar we blijven keihard werken om het traject tot het best mogelijke einde te brengen. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit spoedig gaat lukken.”

Vitesse zette bij de aankondiging van de voorgenomen aandelenoverdracht door grootaandeelhouder Valeriy Oyf direct een stip aan de horizon. „We hebben toen twee voorwaarden gesteld voor de voltooiing van de overname: het kunnen waarborgen van de continuïteit en het overeind kunnen houden van de (sportieve) ambities van Vitesse”, aldus Van Wijk. „Dit blijft de insteek, maar de situatie en de duur van het overnametraject hebben uiteraard wel invloed op onze huidige mogelijkheden. We hebben nog tot en met 31 augustus om de selectie verder uit te breiden. Het is geen geheim dat we nog actief aan het zoeken zijn naar versterkingen. We rekenen er op dat onze mogelijkheden op dit gebied binnenkort worden vergroot, maar daartoe moeten eerst een aantal handtekeningen op papier staan. Maar ook als we wat meer lucht krijgen, zullen we creatief en slim moeten blijven handelen”, vertelt Van Wijk.