Sport/Darts
140734308
Darts

’Barney’ trekt het niet en laat Grand Slam of Darts schieten

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

DEN HAAG - Darter Raymond van Barneveld heeft zich afgemeld voor de kwalificaties voor het Grand Slam of Darts, het toernooi dat half november in Engeland wordt afgewerkt.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Van Barneveld werd zondag laat in de middag in de kwartfinales van de World Series of Darts in Amsterdam uitgeschakeld waardoor hij de kans op directe plaatsing misliep. Nu had ’Barney’ maandagochtend naar Engeland moeten vliegen om daar nog dezelfde dag in actie te komen.

„Raymond trok het niet. Hij moest na een zwaar weekeinde vanochtend om tien uur in het vliegtuig zitten om dan na een lange reis zich ’s avonds in Wigan proberen te kwalificeren”, aldus zijn manager Jaco van Bodegom.

Van Barneveld had bij het bereiken van de finale in Amsterdam een ticket voor het Grand Slam of Darts veroverd. Daarin slaagde de 52-jarige Hagenaar dus niet. Daarmee staan er nog twee toernooien op zijn agenda: de Players Championship Finals en in december het WK. De vijfvoudig wereldkampioen heeft gezegd daarna zijn loopbaan te beëindigen.