Sport/EK voetbal
1408440335
EK voetbal

Deense spelers krijgen psychische hulp

De spelers vormden een cordon om Eriksen en de medici heen.

De spelers vormden een cordon om Eriksen en de medici heen.

De spelers van het Deense nationale team krijgen psychische hulp om de dramatische gebeurtenissen van zaterdagavond een plekje te geven. Het gros van de Deense internationals in het Parken stadion van Kopenhagen was volledig overstuur door de heftige toestand van hun ploeggenoot Christian Eriksen en de noodzakelijke, lange reanimatie op het veld.

De spelers vormden een cordon om Eriksen en de medici heen.

De spelers vormden een cordon om Eriksen en de medici heen.

De spelers stonden daar met hun neus bovenop en bleven daar staan om zo een cordon te vormen om Eriksen en de medici heen. Op die manier werd voorkomen dat de camera’s nog meer heftige beelden zouden registreren en zouden blijven inzoomen op sterspeler Eriksen, die op dat moment voor zijn leven vocht.

Bondscoach Kasper Hjulman, die zelf ook heel emotioneel was tijdens het incident, heeft zondagmorgen al laten weten dat zijn spelers die psychische hulp nodig hebben en dat de voetbalbond ervoor zal zorgen dat ze die stuk voor stuk krijgen.

Vertegenwoordigers van de Deense ploeg en bond gaven zondagochtend een update over de gezondheid. De 29-jarige middenvelder is de hele nacht stabiel gebleven en heeft contact met enkele ploeggenoten gehad vanuit het ziekenhuis.

„Vanochtend hebben we gesproken met Eriksen. Hij groette zijn ploeggenoten en zijn conditie is stabiel. Hij blijft in het ziekenhuis voor verdere onderzoeken.” Ook bedankt de Deense bond iedereen die medeleven heeft getoond met Eriksen en zijn familie. „We moedigen iedereen aan om berichten te sturen aan de Deense bond, dan zorgen wij ervoor dat die worden doorgegeven aan Christian en zijn familie.”

De speler zakte zaterdagavond vlak voor de rust tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland naar de grond en werd minutenlang gereanimeerd voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op dat moment was de Deen weer bij bewustzijn.