Nieuws/Sport
1409084
Sport

'Duitse ploegen moeten zich zorgen maken'

Jupp Heynckes, trainer van Bayern München.

Jupp Heynckes, trainer van Bayern München.

De Duitse ploegen presteren dit seizoen zeer matig in Europa. "We moeten ons zorgen maken", zegt Bayern München-trainer Jupp Heynckes.

Jupp Heynckes, trainer van Bayern München.

Jupp Heynckes, trainer van Bayern München.

Hertha BSC, Hoffenheim en FC Köln werden in de groepsfase van de Europa League uitgeschakeld. Borussia Dortmund pakte slechts twee punten in de Champions League, maar werd daarmee nog wel derde. Daardoor komt de ploeg van Peter Bosz volgend jaar nog uit in de Europa League. Dat geldt ook voor RB Leipzig. Bayern München bereikte wel de achtste finales van de Champions League.

Volgens Heynckes heeft dat te maken met zowel sportieve als financiële aspecten. "Veel factoren komen daar samen", zegt hij tegenover Bild. Voor de Duitse clubs wordt het bijvoorbeeld steeds moeilijker om op te boksen tegen de vermogende Engelse teams. "Bayern kan dat nog steeds bijhouden. Voor de andere Duitse clubs is het moeilijk."

De Bayern-coach benadrukte tevens dat RB Leipzig en Hoffenheim debuteerden in een Europees toernooi en dat FC Köln, de hekkensluiter is in de Bundesliga, in de zomer topschutter Anthony Modeste verloor.