Nieuws/Sport
14099376
Sport

Zwangere Kim Polling wil door met judoloopbaan

Kim Polling en haar vriend Andrea Regis.

Kim Polling en haar vriend Andrea Regis.

Kim Polling is zwanger. De 30-jarige judoka verwacht volgend jaar een kind met haar Italiaanse vriend Andrea Regis. „Verrassing, we verwachten in juni 2022 een baby”, luidt het bericht van het blije koppel op sociale media.

Kim Polling en haar vriend Andrea Regis.

Kim Polling en haar vriend Andrea Regis.

Polling miste de afgelopen Zomerspelen in Tokio na een verloren concurrentiestrijd met Sanne van Dijke, die olympisch brons veroverde. Ze beklemtoont in een lang bericht op Instagram dat ze haar judoloopbaan zeker nog niet wil beëindigen. In 2024 wil ze graag meedoen aan de Spelen in Parijs.

„Ik heb altijd gedacht dat moeder worden automatisch het einde van mijn judocarrière zou betekenen. Tegelijkertijd droomde en was ik ervan overtuigd dat ik in elk geval voor mijn dertigste moeder zou zijn. Dus toen ik afgelopen februari mijn dertigste verjaardag vierde, kwam ik in de situatie dat ik mezelf te oud begon te vinden om nog langer te wachten met moeder worden, maar te jong om al te stoppen met topsport. Ook vind ik het judo nog te leuk en zit er nog teveel potentie in mij om te stoppen”, schrijft Polling.

De oplossing kwam van haar vriend Andrea . „Hij kwam met de vrij simpele vraag: waarom zou het niet allebei kunnen? Als er iemand is die terug kan komen na een tijd eruit, dan was ik het wel, vond hij. Daar twijfelde hij niet aan. Maar, vroeg ik, hoe doen we dat met mijn trainingen, de toernooien en de trainingsstages? Andrea’s antwoord: Ik ben er toch? En andere moeders werken toch ook gewoon? Je bent heus geen slechte moeder omdat je niet 24/7 bij je kind kan zijn.”

Polling hoopt „als het een beetje meezit” eind 2022 van start te gaan in het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs

Onlangs maakten ook zeilster Marit Bouwmeester en atlete Nadine Broersen bekend zwanger te zijn, maar hun topsportcarrière zeker nog geen vaarwel te willen zeggen.