Sport/Voetbal
141008886
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie: FC Volendam en Excelsior moeizaam van start

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk

BREDA - Koploper FC Volendam heeft verzuimd verder uit te lopen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk kwam in de uitwedstrijd tegen NAC Breda niet verder dan 0-0.

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Excelsior profiteerde niet. De nummer 2 in de stand speelde in eigen huis eveneens met 0-0 gelijk, tegen De Graafschap. Volendam blijft daardoor zes punten voorsprong houden op de Rotterdammers, die wel een wedstrijd minder hebben gespeeld.

NAC Breda kreeg genoeg kansen tegen de Volendammers, maar de ploeg van coach Edwin de Graaf slaagde er niet in te scoren. Hetzelfde gold voor Volendam, dat eveneens riante mogelijkheden onbenut liet. Excelsior en De Graafschap hielden elkaar vrijwel de gehele wedstrijd in evenwicht, hoewel de Doetinchemmers het dichtst bij een goal waren. Zo schoot Danzell Gravenberch op de paal.

Roda JC klom naar de zesde plaats dankzij een ruime overwinning van 4-0 uit bij Almere City FC. Bryan Limbombe en Dylan Vente scoorden ieder twee keer voor de Limburgers. FC Eindhoven haalde met 4-0 uit tegen Jong FC Utrecht. De Canadees Charles-Andreas Brym maakte twee doelpunten voor de Brabantse club, die op de achtste plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Johan Bakayoko was de grote uitblinker bij Jong PSV, dat met 4-1 won bij VVV-Venlo. De 18-jarige Belgische rechtsbuiten maakte alle vier de doelpunten voor zijn club. VVV kwam in De Koel nog wel 1-0 voor door Brian Koglin, maar daarna was het Bakayoko die de show stal met vier treffers op rij: 1-4. Telstar won met 2-1 van MVV Maastricht. Glynor Plet en Özgür Aktas scoorden voor de club uit Velsen. Pas in blessuretijd produceerde Clint Essers de tegengoal.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie