Sport/Tennis
1411579413
Tennis

Spanjaard verontschuldigt zich na de tennispot

VIDEO Nadal roept opponent op het matje tijdens wedstrijd: ’Maakt teveel lawaai’

Rafael Nadal roept Lorenzo Sonego tot de orde.

Rafael Nadal roept Lorenzo Sonego tot de orde.

LONDEN - Rafael Nadal plaatste zich zaterdagavond vrij eenvoudig voor de vierde ronde op Wimbledon. In drie sets nam de 22-voudig grandslamwinnaar eenvoudig afstand van de Italiaan Lorenzo Sonego, die tijdens de wedstrijd op het matje werd geroepen door de Spanjaard.

Rafael Nadal roept Lorenzo Sonego tot de orde.

Rafael Nadal roept Lorenzo Sonego tot de orde.

Nadal ergerde zich aan het lawaai dat Sonego maakte en riep de Italiaan bij het net tot de orde. Een actie waar Nadal zich intussen voor verontschuldigd heeft.

Nadal was freewheelend op weg naar een klinkende 3-0 in sets, tot de Spanjaard in de derde set bij een 4-4-tussenstand voor het eerst in de partij zijn eigen service moest inleveren. Nadal liet het daar niet bij en riep Sonego bij het net te komen. De Italiaan zou naar verluidt te duidelijk lawaai gemaakt hebben en daar wilde Nadal hem even op attent maken. Zonder enige toestemming, maar ook zonder enige belemmering van de umpire gingen beide heren met elkaar praten.

Ook toen Nadal de wedstrijd in zijn voordeel besliste, discussieerden beide tenoren nog over het voorval. Nadal heeft zich er intussen voor verontschuldigd . „Ik was fout. Ik had hem niet naar het net moeten roepen. Daarvoor verontschuldig ik me. Mijn fout”, aldus de Spanjaard.

Nadal speelt maandag in de vierde ronde tegen Botic van de Zandschulp voor een plek in de kwartfinale.