Sport/Tennis
1411651950
Tennis

Nederlandse in straight sets onderuit in Rome

Matige Kiki Bertens laat zich verrassen bij rentree

Kiki Bertens verlaat balend de baan.

Kiki Bertens verlaat balend de baan.

Er is nog een hoop werk aan de winkel voor Kiki Bertens in de aanloop naar Roland Garros. Bij haar rentree op de WTA Tour moest de nummer acht van de wereld een pijnlijke nederlaag slikken. Polona Hercog uit Slovenië bleek te sterk: twee keer 6-4.

Kiki Bertens verlaat balend de baan.

Kiki Bertens verlaat balend de baan.

Bertens kwam ruim een half jaar niet in actie in een officiële wedstrijd, en dat was duidelijk aan haar spel te zien. Ze speelde op haar favoriete ondergrond gravel grillig tegen de nummer vijftig van de wereld. Bertens zal nu weer de trainingsbaan op moeten stappen om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen in Parijs, waar het hoofdtoernooi op 27 september begint.

De start van Bertens was buitengewoon onwennig. Het was duidelijk dat de 28-jarige Nederlandse ritme ontbeerde. In de eerste games slaagde ze er zelfs nauwelijks in om punten te pakken. De afzwaaiers verlieten geregeld haar racket. Pas bij een 5-0 achterstand vond ze haar weg naar het scorebord. Direct waren er games op een rij, maar haar opponente voor een derde keer breken zat er niet in.

In de tweede set begon Bertens voortvarend, maar na een 3-0 voorsprong viel ze helemaal weg. Vanaf 3-1 verloor de nummer vijf van de plaatsingslijst zelfs twaalf punten op een rij. Hercog hervond zich in die fase, maar Bertens raakte het spoor ook volledig bijster. Na ruim anderhalf uur zat de pijnlijke wedstrijd voor Bertens erop. In totaal produceerde ze 31 onnodige fouten. Daar stonden slechts elf winners tegenover. Met zeker niet haar eerst dropshotwinner klaarde Hercog de klus.