Sport/Tennis
1412139613
Tennis

Bertens-Bencic voor halvefinaleplaats WTA Finals

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

SHENZHEN - Kiki Bertens hoopt donderdagmiddag, niet voor 13.00 uur Nederlandse tijd, een plaats in de halve finales van de WTA Finals af te dwingen.

Kiki Bertens.

Kiki Bertens.

Bertens, op het laatste moment opgeroepen als vervangster van de Japanse Naomi Osaka, neemt het in haar tweede en laatste groepsduel op tegen de Zwitserse Belinda Bencic.

Eerder deze maand waren Bertens en Bencic in een strijd verwikkeld om het laatste startbewijs voor de WTA Finals. Bencic won die tweestrijd door het WTA-toernooi van Moskou op haar naam te schrijven. Na afloop bekende ze dat ze een berichtje van Bertens had ontvangen met een gelukwens en felicitaties.

Bertens en Bencic troffen elkaar drie keer eerder en alle duels werden door de Nederlandse gewonnen. Zo was Bertens dit jaar in Stuttgart de meerdere van de nummer 7 van de wereld.

Vorig jaar reikte Bertens, tiende op de wereldranglijst, bij haar debuut tot de halve finales van de WTA Finals. Ze verloor toen van de uiteindelijke winnares, Elina Svitolina. Bencic doet voor het eerst mee.