Nieuws/Sport
1412393
Sport

Van Dam grijpt naast toernooizege in Dubai

Anne van Dam

Anne van Dam

DUBAI - Anne van Dam is er niet in geslaagd de Dubai Ladies Classic op haar naam te schrijven. De 22-jarige golfster ging als leidster de slotdag in en kwam tot een ronde van 71 slagen, 1 onder par. Met een totaal van 275 slagen (-13) kwam ze uit op de vierde plaats. De Dubai Ladies Classic is de laatste wedstrijd uit de Europese vrouwentour LET van dit jaar.

Anne van Dam

Anne van Dam

De zege ging naar de Amerikaanse Angel Yin, die na een slotronde van 67 uitkwam op 273 slagen. Dat waren er net zo veel als de Zuid-Koreaanse Kim In-kyung en de Française Céline Herbin, maar op twee extra holes besliste Yin de wedstrijd in haar voordeel. Dat leverde haar 63.000 euro op. Van Dam, dit jaar derde in het Indian Open en vierde in de Open de France, kon naar huis met een kleine 20.000 euro.

Van Dam hoopte de overstap te maken naar de prestigieuze Amerikaanse vrouwentour, maar slaagde er vorige week in Florida niet in een speelkaart te bemachtigen voor de LPGA. Wel eindigde ze mede dankzij de vierde plaats in Dubai op de vijfde plaats in het Europese geldklassement. Die verzekert haar van deelname aan een aantal majors.