Sport/Schaatsen
1414088223
Schaatsen

Ireen Wüst gaat voor Master aan Johan Cruyff Institute

Ireen Wüst.

Ireen Wüst.

Ireen Wüst, die vorig jaar een punt zette achter haar glansrijke schaatscarrière waarin ze onder meer goud won op vijf opeenvolgende Olympische Spelen en zeven keer wereldkampioene allround werd, heeft zich aan het Johan Cruyff Institute vol op een Master in Coaching gestort.

Ireen Wüst.

Ireen Wüst.

De bijna 37-jarige topsporter, die 19 jaar lang op het hoogste niveau actief was, maakt gebruik van de beurs die Telesport haar heeft geboden om haar mogelijkheden te geven al haar expertise en ervaring goed te kunnen overbrengen aan nieuwe schaatstalenten.

Het Johan Cruyff Institute in Amsterdam en De Telegraaf helpen al meer dan dertien jaar topsporters en ex-topsporters aan een prachtige opleiding om de volgende generatie leiders in sportmanagement en topcoaches op te leiden.

Wüst past helemaal in het plaatje dat Johan Cruijff tijdens zijn leven schetste toen het ging om de opleidingen die onder zijn naam en visie werden opgericht. „Naar mijn mening bezitten sporters een aantal belangrijke kwaliteiten”, zei Cruijff destijds. „Ze zijn betrokken, prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding kunnen ze succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter.”

Nieuwe beurzen voor topsporters

Telesport ondersteunt topsport en daarom stellen wij elk jaar twee studiebeurzen beschikbaar voor deze opleidingen. De eerste voor de Master in Coaching en de tweede voor de Master in Sport Management.

Ben jij die topsporter of ex-topsporter die zich na de zomer wil ontwikkelen en een van beide opleidingen wil doen met behulp van een door Telesport beschikbaar gestelde studiebeurs, stuur je cv met een motivatiebrief dan aan: telesportmaster@cruyffinstitute.org

Daarna zal er een intakegesprek plaatsvinden.