Nieuws/Sport
1414933
Sport

Keizer: 'We hadden niet moeten spelen'

Marcel Keizer ziet zijn ploeg een prima wedstrijd spelen tegen PSV.

Marcel Keizer ziet zijn ploeg een prima wedstrijd spelen tegen PSV.

Ajax-trainer Marcel Keizer was in zijn nopjes na de 3-0 zege op PSV, maar als het aan hem had gelegen was er helemaal niet afgetrapt in Amsterdam.

Marcel Keizer ziet zijn ploeg een prima wedstrijd spelen tegen PSV.

Marcel Keizer ziet zijn ploeg een prima wedstrijd spelen tegen PSV.

"We hadden vandaag niet moeten spelen", zei de winnende coach. "Ik ben van mening dat er besloten had moeten worden dat er vandaag nergens in Nederland gevoetbald had moeten worden. Iedereen wist wat er aan kwam", zei Keizer over de weersvoorspellingen die eerder in de week al weinig goeds lieten zien. "Ik hoop dat alles goed gaat en iedereen veilig thuis komt."

Omdat Ajax-PSV een kwartier later dan gepland begon, waren er zesduizend mensen nog nét op tijd voor de aftrap. Tijdens het duel kwamen er nog eens tweeduizend mensen het stadion binnen, terwijl er van de 52.000 verkochte kaarten in totaal negenduizend plaatsen leeg bleven. Bijna een vijfde van de hele capaciteit van de ArenA.

Maar omdat er toch gespeeld werd én Ajax won, was Keizer natuurlijk wel te spreken over het eindresultaat. "Met een kleine achterstand in de winter kunnen wij in de tweede seizoenshelft nog enorm verrassen", verwacht de coach. "Wij willen dit altijd laten zien", zei Keizer in gesprek met FOX Sports. "Daarom hebben we ook het lef om met vier middenvelders te starten. Ik heb genoten van het team."

'Het zag er goed uit'

PSV speelde erg afwachtend in de Arena. "Aan de ene kant verraste mij dat wel. Aan de andere kant weet je dat tegenstanders vaak inzakken en afwachten. Wij moeten eigenlijk elke week het spel maken. We stonden nu elke keer goed, dat is ook waar we de afgelopen week op gehamerd hebben. Het zag er heel goed uit."

Keizer vindt het terecht als de buitenwacht de afgelopen twee maanden bestempelt als 'wisselvallig'. "Maar de eerste drie maanden had dat met andere zaken te maken. Dat we verliezen bij Heracles heeft echt wel met Appie te maken", verwijst de trainer naar het drama rondom Abdelhak Nouri.

Tot de max

"Het is niet zo dat we Appie vergeten, maar langzamerhand zie je dat we weer echt tot de max kunnen", vervolgt hij. "Dat hebben we een tijdje niet gehad. Het is lastig, maar resultaten zoals deze helpen daar enorm bij."