Sport/Voetbal
1415058943
Voetbal

Voetbalclubs verbannen en ook politicus Ronnie Brunswijk geschorst na ’schenden integriteitsregels’

Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk

De voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika Concacaf heeft de clubs Inter Moengotapoe uit Suriname en CD Olimpia uit Honduras verbannen uit de Concacaf League. De maatregel is genomen na een onderzoek naar de gebeurtenissen bij de onderlinge wedstrijd afgelopen dinsdag in Paramaribo.

Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk

In dat duel (0-6) deed de 60-jarige Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk verrassend mee bij de thuisclub. Hij is eigenaar van de club en stond samen met zijn zoon Damian in de aanval. Naderhand verschenen er op social media beelden waarop Brunswijk in de kleedkamer van de tegenstander geld leek uit delen.

Naar aanleiding van deze filmpjes besloot de Concacaf een onderzoek in te stellen. Daaruit werd de conclusie getrokken dat de integriteitsregels ernstig waren geschonden. Het bestuur besloot daarop beide clubs met onmiddellijke ingang uit de competitie te halen.

Brunswijk is voor drie jaar geschorst. In die periode mag hij op geen enkele manier betrokken zijn bij wedstrijden die onder auspiciën van de Concacaf plaatsvinden. Het onderzoek naar de incidenten bij het duel in Paramaribo loopt nog.