Sport/Darts
1415590244
Darts

Raymond van Barneveld pakt felbegeerde Tour-kaart van de PDC

Raymond van Barneveld (archieffoto)

Raymond van Barneveld (archieffoto)

Raymond van Barneveld heeft zijn Tourkaart van dartsbond PDC op zak. De vijfvoudig wereldkampioen pakte woensdag op de laaste dag van de finaleronde van de zogeheten Qualifying School het felbegeerde startbewijs.

Raymond van Barneveld (archieffoto)

Raymond van Barneveld (archieffoto)

Na drie zeges in het Duitse Niedernhausen staat Van Barneveld in de vierde ronde van de laatste speeldag en dat is nu al voldoende om weer mee te doen aan de prestigieuze toernooien van de PDC.

Van Barneveld kondigde in 2019 zijn afscheid aan. Hij worstelde met zichzelf en met zijn privésituatie. Barney hoopte op een groots afscheid op het WK in Londen, maar het werd een teleurstelling.

Begin 2020 sloot hij zijn dartscarrière af op een feestavond in AFAS Live, in het bijzijn van oude rivalen als Phil Taylor en Bobby George. Ruim een half jaar later kondigde Van Barneveld aan terug te komen uit zijn dartspensioen.

Phil Taylor

Dartsicoon Taylor, inmiddels gestopt op het hoogste niveau, was een van de eerste mensen die ’Barney’ met de succesvolle afloop in Duitsland gelukwensten. „Felicitaties aan mijn vroegere sparringpartner”, liet ’The Power’ op Twitter weten. „Je hebt lef getoond om jezelf op de Q School te laten zien. Goed gedaan vriend en veel geluk bij je rentree op de PDC Tour. Briljant.”

Ook Niels Zonneveld verzekerde zich woensdag van een tourkaart van dartsbond PDC. Maandag veroverde Geert Nentjes al een startbewijs.