Sport/Wielrennen
1415620174
Wielrennen

Tour-winnaar Vingegaard in 2023 mogelijk naar Giro: ’Het is nog niet beslist’

Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma laat de mogelijkheid open dat Jonas Vingegaard in 2023 deelneemt aan de Giro d’Italia in plaats van de Tour de France, die hij afgelopen zomer won. Dat zou een grote verrassing zijn.

Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard.

„Het ligt voor de hand dat als je de gele trui hebt gewonnen, je die het jaar erop verdedigt. Maar het is nog niet beslist”, vertelt zegt Merijn Zeeman, de sportief directeur van Jumo-Visma, aan VeloNews.

„Na zijn vakantie wil ik zijn ideeën horen”, aldus Zeeman. „Hij heeft ook nog nooit de Giro gereden. Dat zou ook een optie zijn als hij dat wil.” Een en ander hangt ook al van de voorkeuren van zijn ploeggenoot Primoz Roglic.

De Giro telt ruim zeventig tijdritkilometers. Dat klinkt niet alleen voor Vuelta-winnaar en de Evenepoel aanlokkelijk, meent Zeeman. „Vingegaard is een specialist, zeker als hij in topvorm is. Maar Pogacar en Roglic zijn dat ook. Ik zou zeggen dat Roglic, Vingegaard, Pogacar en Evenepoel momenteel bij de beste tijdrijders ter wereld horen en dat parcours heel goed aankunnen.”

(Bron: Het Nieuwsblad)