Sport/Voetbal
1417281547
Voetbal

VIDEO Nieuwe klap voor Kuyt: tegengoal na vijftien seconden...

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

De gifbeker lijkt maar niet leeg te kunnen voor Dirk Kuyt en ADO Den Haag. Na twee pittige nederlagen in de eerste twee speelronden van de Keuken Kampioen Divisie, startten de ploeg en trainer ook in Maastricht vals. Tegenstander MVV had maar vijftien (!) seconden nodig om te scoren en was uiteindelijk met 3-1 te sterk.

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

Waar Vito van Crooij afgelopen zondag namens Sparta het Eredivisie-record van Koos Waslander (8 seconden) evenaarde, was Koen Kostons namens MVV vrijdagavond niet veel langzamer. De spits van de Limburgers schoot via een Haags been raak, waar Kuyt zijn plaats in de dug-out nog niet eens had ingenomen.

Vuurwerk legt Brabants onderonsje stil

Het duel tussen Helmond Sport en FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie werd na 26 minuten bij een stand van 0-0 even onderbroken. Scheidsrechter Richard Martens legde het spel stil nadat fans van de thuisploeg veel vuurwerk hadden afgestoken. Hij hervatte het spel weer nadat de meeste rook uit het stadion was gewaaid. FC Eindhoven won uiteindelijk met 1-0.

Net als FC Eindhoven is Roda JC nog zonder puntenverlies. Drie goals van Dylan Vente bezorgden de Limburgers een dikke zege op FC Den Bosch: 3-0. Willem II vierde de eerste competitiezege van het seizoen. De club, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie, versloeg Telstar met 2-1. Matthias Verreth en Max Svensson scoorden voor de formatie uit Tilburg. Odysseus Velanas hielp NAC Breda aan de winst op TOP Oss: 1-0 en FC Dordrecht won in eigen stadion van Jong FC Utrecht: 2-1.

Heracles Almelo, PEC Zwolle, Jong AZ en VVV-Venlo komen later in de derde speelronde nog in actie. Die clubs zijn na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie