Sport/Voetbal
1418418579
Voetbal

Arne Slot meteen belangrijkste kandidaat voor Feyenoord

Arne Slot.

Arne Slot.

ROTTERDAM - Arne Slot ligt op pole-position voor de functie van hoofdtrainer bij Feyenoord. De coach van AZ wordt in Rotterdam beschouwd als een van de meest talentvolle en modernere coaches in het Nederlandse voetbal, maar staat nog tot medio 2022 onder contract in Alkmaar. Feyenoord zal met de directie van AZ in de slag moeten als het Slot wil losweken.

Arne Slot.

Arne Slot.

Technisch directeur Frank Arnesen wil in dit stadium niet ingaan op de belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Dick Advocaat, al zijn er geluiden dat hij al rond is met Slot. De Deen kan in een vroeg stadium al een keuze maken uit tal van trainers, die een avontuur in De Kuip zien zitten vanaf de zomer van 2021. Maar Arnesen zou zijn keuze al hebben gemaakt en er ook werk van hebben gemaakt.

Saillant detail

Slot wordt sinds vorig jaar begeleid door niemand minder dan Mino Raiola. Een saillant detail, omdat Dirk Kuyt eerder meende dat hij in beeld was voor de vacature op het moment dat Advocaat zou vertrekken. En Kuyt wordt begeleid door voetbalmakelaar Rob Jansen, die al jaren niet op goede voet staat met Raiola.

Slot streek in Alkmaar neer in de zomer van 2017, twee jaar later werd hij hoofdcoach en volgde hij John van den Brom op. Hij zit inmiddels zevenenhalf jaar in het trainersvak en staat ook hoog op de verlanglijst bij Ajax op het moment dat Erik ten Hag vertrekt. Daar is echter op dit moment geen zicht op en dus maakt Feyenoord een goede kans om hem binnen te halen.

In een nieuwe voetbalpodcast Kick-off vragen chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij zich af of Feyenoord wel een stap omhoog is voor Slot, die ook op de lijst bij Ajax staat om Erik ten Hag op te volgen:

Afleiding

Slot weet dat hij nu belaagd wordt met vragen over Feyenoord. Dat begon al na de wedstrijd tegen Napoli. Slot counterde slim: „Ik denk als wij zo goed spelen als we doen, dat bijna elke speler in de belangstelling staat van welke club dan ook. En als elke speler dan op dit soort vragen in zou gaan, zou ik het heel vervelend vinden. Het zou namelijk afleiden van hetgeen waar we mee bezig zijn, namelijk met AZ heel goed presteren. Dus laat de trainer daar nou het hele goede voorbeeld aan geven door op geen enkele wijze daarop in te gaan totdat er wel iets is om te melden. Maar zolang er niets is, zul je van ons niks horen... Eh, zul je van mij niks horen.”

Slot is in elk geval een trainer die niet wil jokken. „Er is niks concreet. Als ik nu alsnog op deze insinuatie inga, ga ik toch de fout maken die ik van mijn spelers niet verwacht, dus ga ik het zelf ook niet doen.”

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie