Sport/Tennis
1421475577
Tennis

Nooit eerder zo hoog op ATP-ranking

Unicum voor uitblinkers Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

LONDEN - Tallon Griekspoor heeft een flinke sprong omhoog gemaakt op de wereldranglijst. De Noord-Hollander klom zestien plaatsen, van de 88e naar de 72e positie.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Griekspoor is de eerste tennisser die zeven challengertoernooien in een jaar heeft gewonnen. De 25-jarige prof won zondag het toernooi van Tenerife.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Botic van de Zandschulp steeg ook op de zogeheten ATP-ranking. Hij is de hoogst genoteerde Nederlander op de 61e plaats. Zowel Griekspoor als Van de Zandschulp stond niet eerder zo hoog op de wereldranglijst, die nog altijd wordt aangevoerd door de Serviër Novak Djokovic.

Er waren kleine verschuivingen in de top 10. Zo nam de Duitser Alexander Zverev de derde plek over van de Griek Stefanos Tsitsipas. De Rus Andrej Roeblev nam de vijfde plek over van de Spanjaard Rafael Nadal.

De Jong verliest finale challenger Ecuador

Jesper de Jong heeft naast zijn tweede zege in een challenger gegrepen. De 21-jarige Noord-Hollander verloor in Ecuador de finale van het toernooi in Guayaquil in twee sets van de Chileen Alejandro Tabilo: 1-6 5-7. Eerder dit jaar wist De Jong wel de challenger van Almaty in Kazachstan te winnen.

De Jong is wel aan een opmars bezig op de wereldranglijst. Hij steeg op de laatste ATP-ranking 25 plaatsen en is op de 207e plaats de derde Nederlander, achter Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor. Hij mag dankzij zijn positie volgend jaar meedoen aan het kwalificatietoernooi voor de Australian Open.