Sport/Voetbal
1423472177
Voetbal

FC Utrecht-fans verrassen recordinternational

Ook Wesley Sneijder ’denkt zeker na’ over rentree

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

UTRECHT - In navolging van Arjen Robben zou ook Wesley Sneijder (36) nadenken om zijn voetbalkicksen weer aan te trekken. De harde kern van FC Utrecht probeerde donderdagavond met gezang, vuurwerk en spandoeken de recordinternational van Oranje over te halen om één jaar voor de club uit de Domstad uit te komen. „Ik ga er serieus over nadenken”, liet de geboren Utrechter weten tegenover RTV Utrecht.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

’Nog één jaar vlammen in je stadsie’, was te lezen op een van de spandoeken van de Utrecht-fans. Sneijder werd bij de club DHSC in de wijk Ondiep verrast door pakweg 75 fans.

Hier kreeg hij naast gezang en fakkels ook wat overhandigd: een FC Utrecht-shirt met nummer 10 achterop. En ’Sneijder’ uiteraard. „Ik heb al met Jordy (Zuidam, technisch directeur FC Utrecht, red) gesproken”, liet hij weten. Onder toeziend oog van de supporters tekende hij vervolgens een oefencontract, waarin stond dat hij voor de rest van zijn leven FC Utrecht-supporter moest blijven. De voormalig middenvelder werd daarna zelfs kort op de schouders genomen.

Sneijder sneerde onlangs nog richting zijn oude club Ajax na uitingen van de F-side. De harde kern van Ajax verklaarde de oud-international tot ’persona non grata boven de N201’. Sneijder zou lak hebben aan Ajax door de liefde voor FC Utrecht. Met een filmpje op Instagram bij de N201 zette hij ’Utereg me stadje’ in, van Herman Berkien, het lijflied van de Utrecht-fans. Of het een ordinaire ruzie was of een publiciteitsstunt rond zijn net uitgekomen biografie is de vraag.

Na Robben zou Sneijder de tweede speler van de ’Grote Vier’ zijn die uit zijn voetbalpensioen zou komen.

In de wekelijkse voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf is Humberto Tan te gast om te praten over de nieuwe antiracisme-commissie van de KNVB. Ook spreken we met technisch directeur Jordy Zuidam die de interesse van FC Utrecht in Wesley Sneijder bevestigt. Luister ‘m hier.