Sport/Voetbal
1426033619
Voetbal

Positief nieuws Premier League: nul besmettingen

Chelsea-spits Olivier Giroud.

Chelsea-spits Olivier Giroud.

AMSTERDAM - Goed nieuws voor de Premier League met de herstart van de competitie in aantocht.

Chelsea-spits Olivier Giroud.

Chelsea-spits Olivier Giroud.

Tijdens de vierde medische testronde, waarin 1130 spelers en stafleden van de diverse clubs op het coronavirus werden getest, waren er nul positieve gevallen.

Die uitslag komt op een goed moment, omdat eerder deze zaterdag de Britse overheid groen licht heeft gegeven om de competitie op 17 juni weer te hervatten. De Premier League ligt al sinds medio maart stil.

Tijdens de eerste testronde, bijna twee weken geleden, waren er zes besmettingen op een aantal van 748 tests. Tussen 19 en 22 mei werden er 996 spelers en stafleden getest, van wie er twee positief waren. En bij de voorlaatste test, op 25 en 26 mei, waren er vier positieve gevallen op 1008 geteste personen.

Er zijn nog 92 wedstrijden te gaan, die allemaal zonder supporters worden gespeeld. De Premier League heeft wel bekendgemaakt dat alle wedstrijden in Groot-Brittannië live zullen worden uitgezonden door een van de uitzendgerechtigden. Zo is er ook een akkoord bereikt dat een „significant deel” van de resterende wedstrijden beschikbaar zal zijn voor uitzending op open netten, waaronder voor het eerst ook BBC Sport.