Sport/Voetbal
1426996837
Voetbal

Twente recht rug met ruime zege op Emmen

Haris Vuckic is met twee goals de grote man bij FC Twente.

Haris Vuckic is met twee goals de grote man bij FC Twente.

ENSCHEDE - FC Twente heeft zich goed herpakt van de slechte reeks wedstrijden in de Eredivisie. De formatie van Gonzalo Garcia won in eigen huis met met 4-1 van FC Emmen.

Haris Vuckic is met twee goals de grote man bij FC Twente.

Haris Vuckic is met twee goals de grote man bij FC Twente.

Bij rust hadden de tukkers al een comfortabele 3-0 voorsprong te pakken, en vooral een sterk middenstuk van de eerste helft was daar debet aan. Haris Vuckic scoorde twee keer, waardoor het scorebord in de Grolsch Veste na een half uur een prettig aanzicht voor de fans vertoonde.

Overtreding

Alles en iedereen wat FC Twente een warm hart toedraagt, mocht echter niet mopperen dat de tweede goal van de thuisclub werd goedgekeurd. Voorafgaand aan de solo van Rafik Zekhnini, die uiteindelijk bij Vuckic terecht kwam die afrondde, werd er in de middencirkel een overtreding gemaakt op Luciano Slagveer. De videoscheidsrechter bekeek de beelden, maar vond niet dat door de bewuste overtreding Slagveer het meeverdedigen werd belemmerd.

Lindon Selahi zorgde met een derde treffer voor rust dat de wedstrijd halverwege eigenlijk al gespeeld was. Keziah Veendorp blies het duel met de tegentreffer vijf minuten na rust echter nieuw leven in. De bezoekers probeerden daar nieuwe kracht uit te halen, maar echt in gevaar kwam de voorsprong van de thuisclub niet. In de slotminuten miste Aitor Cantalapiedra eerst nog een penalty, maar mocht hij opnieuw aanleggen omdat Dennis Telgenkamp te vroeg van zijn lijn kwam.

Panenka

Met een prachtige ’Panenka’ trof Cantalapiedra middels zijn tweede poging wel doel, waardoor de formatie van Garcia weer aansluiting heeft gevonden bij het linkerrijtje. FC Emmen blijft op de veertiende plaats.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie