Sport/Tour de France
1427116979
Tour de France

Wilco Kelderman baalt van teleurstellende tijdrit in Tour: ’Ik voelde dat ik ietwat scheef op de fiets zat’

De tijdrit van Wilco Kelderman viel tegen.

De tijdrit van Wilco Kelderman viel tegen.

LAVAL ESPACE MAYENNE - Wilco Kelderman was teleurgesteld na zijn 27e plaats in de eerste tijdrit in de Tour de France. De kopman van Bora-hansgrohe moest 1.49 minuut toegeven op ritwinnaar Tadej Pogacar en zakte uit de top tien in het algemeen klassement. Toch houdt de 30-jarige wielrenner geloof in een goede Tour. „Ik weet dat de vorm er is.”

De tijdrit van Wilco Kelderman viel tegen.

De tijdrit van Wilco Kelderman viel tegen.

Na een sterke tijdrit in het Critérium du Dauphiné had Kelderman meer verwacht van de eerste rit tegen de klok in deze Tour. „Ik had gedacht hoger te kunnen eindigen. Maar we moesten mijn tijdrithouding iets aanpassen door mijn verwondingen aan mijn elleboog en dat heeft zeker niet geholpen. Ik voelde dat ik ietwat scheef op de fiets zat. Maar het is wat het is en ik wil niet naar excuses zoeken. Mijn wattages waren goed en we moeten bekijken waar ik de tijd heb verloren.”

Kelderman begon de tijdrit als de nummer 5 uit het klassement, maar door het tijdverlies zakte hij naar de dertiende plaats, op 1.56 minuut van geletruidrager Van der Poel. „Maar ik blijf optimistisch”, zei hij. „We verleggen onze focus nu naar de eerste bergetappes van komend weekend.”