Sport/Tennis
1427352683
Tennis

Serviër met speels gemak naar derde ronde Australian Open

Djokovic dankt tennislegende na snelle zege

Novak Djokovic met een stijlvolle uithaal.

Novak Djokovic met een stijlvolle uithaal.

Novak Djokovic heeft zich op de Australian Open zonder problemen verzekerd van een plek in de derde ronde. De titelverdediger stond tegen de Japanner Yoshihito Nishioka maar zeven games af: 6-3, 6-2, 6-2. De partij was binnen anderhalf uur gespeeld.

Novak Djokovic met een stijlvolle uithaal.

Novak Djokovic met een stijlvolle uithaal.

Pas in de laatste game kreeg Djokovic zijn eerste breakpoint tegen, maar dat werd door de nummer 1 van de wereld weggewerkt met een ace. Djokovic sloeg in totaal zeventien aces en stond in de eerste twee sets maar één punt af op eigen opslag.

„Ik heb veel te danken aan mijn coach Goran Ivanisevic”, zei Djokovic, die het voormalige servicekanon in zijn begeleidingsteam heeft opgenomen.

„Tot nu toe gaat mijn service erg goed. Goran en ik spreken dezelfde taal. Hij was altijd een van mijn idolen. In 2001 heb ik met hem getraind voorafgaand aan Wimbledon, dat hij toen won. Dat was een droom voor me en hij was vroeger een van mijn idolen.”

Djokovic neemt het in de vierde ronde op tegen de Argentijn Diego Schwartzman.

Goran Ivanisevic en Novak Djokovic op archiefbeeld.

Goran Ivanisevic en Novak Djokovic op archiefbeeld.

Jean-Julien Rojer

Jean-Julien Rojer is in de tweede ronde van het dubbelspel op de Australian Open blijven steken. Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau liet hij zich verrassen door de Australiërs Max Purcell en Luke Saville, die werden toegelaten met een wildcard: 6-7 (2) 6-4 4-6.

Vorig jaar verloor Rojer op de Australian Open al in de eerste ronde. Op Roland Garros en Wimbledon haalde hij de kwartfinales. In 2015 won hij met Tecau Wimbledon en twee jaar later de US Open.

Milos Raonic

Milos Raonic heeft in de derde ronde een einde gemaakt aan het toernooi van de Griek Stefanos Tsitsipas. De Canadese tennisser won met 7-5, 6-4, 7-6 (2) van de halvefinalist van vorig jaar.

Raonic gunde Tsitsipas, de mondiale nummer 6, over de hele wedstrijd geen enkel breakpoint. Hij sloeg in totaal 19 aces. In de eerste en tweede set had hij aan één break voldoende voor setwinst en de derde set trok hij naar zich toe via een tiebreak, waarin hij foutloos speelde.

De 29-jarige Raonic, nu de nummer 35 van de wereld, heeft een goede staat van dienst op de Australian Open. In 2016 haalde hij de laatste vier. In 2015, 2017 en 2019 was hij kwartfinalist.

Tsitsipas (21) was vorig jaar de sensatie van het toernooi. In de vierde ronde won hij toen van Roger Federer.