Sport/Voetbal
1432804637
Voetbal

Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid en FC Barcelona houden situatie nauwlettend in de gaten

Het spel is op de wagen en Erling Haaland begint te morren: ’Dortmund zet me onder druk’

Erling Haaland scoorde twee keer tegen SC Freiburg.

Erling Haaland scoorde twee keer tegen SC Freiburg.

Erling Haaland is een van de meest begeerde spelers van dit moment. Vrijwel elke grote club volgt de verrichtingen van de Noor van Borussia Dortmund, die klaar lijkt voor een stap naar absolute top. Het spel is inmiddels op de wagen. De clubleiding van BVB wil het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid om zo te kunnen voorsorteren op een eventueel vertrek en dat is tegen het zere been van de goalgetter.

Erling Haaland scoorde twee keer tegen SC Freiburg.

Erling Haaland scoorde twee keer tegen SC Freiburg.

„Ik heb de afgelopen zes maanden steeds besloten om niets te zeggen, uit respect voor de club’, aldus Haaland tegenover Viaplay na de competitiezege op SC Freiburg (5-1). „Ik heb iedereen in de wereld laten praten. Ik merk dat de club probeert om mij nu onder druk te zetten om dingen te beslissen. De club begint veel druk op me uit te oefenen en dat moet ik accepteren.”

Haaland, die tegen Freiburg twee keer scoorde, wordt onder meer in verband gebracht met Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid en FC Barcelona, die komende zomer allemaal hopen de transferclausule van 75 tot 90 miljoen euro te kunnen lichten in het tot medio 2024 lopende contract van Haaland.

Dortmund doet er momenteel echter alles aan om de optie te schrappen, zo meldt Sport1. De Noors international zou in ruil daarvoor een hoger percentage van de toekomstige transfersom in het vooruitzicht worden gesteld. Bovendien zou Haaland met een nieuw salaris van acht miljoen euro de bestbetaalde speler van de club kunnen worden. De hoofdrolspeler zelf hult zich in nevelen en heeft cryptisch aangegeven dat het tijd is om ’aan de slag te gaan’ en dat er ’dingen moeten gebeuren’.

Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de Bundesliga.