Sport/Voetbal
1433734190
Voetbal

Selectie speelt nu onderlinge wedstrijd

Oefenduel PSV kort voor aftrap afgelast vanwege coronageval

het oefenduel tussen PSV en UNA gaat niet door.

het oefenduel tussen PSV en UNA gaat niet door.

Het oefenduel tussen PSV en UNA is vrijdag op het laatste moment afgelast. Vlak voor de aftrap bleek er sprake te zijn van een coronageval bij de amateurs.

het oefenduel tussen PSV en UNA gaat niet door.

het oefenduel tussen PSV en UNA gaat niet door.

De speler van UNA, een club uit Veldhoven, zou in de bus op weg naar Eindhoven te horen hebben gekregen dat hij positief had getest. Hij zou zich een paar dagen eerder hebben laten testen.

Lammers en Dumfries

De PSV-selectie heeft een onderling duel op het hoofdveld van de PSV Academy. Dat eindigde in een gelijkspel: 1-1. Sam Lammers opende de score voor het elftal van de Eindhovenaren dat de tweede helft in actie zou komen. Oranje-international Denzel Dumfries bepaalde de einstand.

De Duitser Roger Schmidt zou tegen de amateurs van UNA zijn officieuze debuut maken op de bank als trainer van PSV. De opstelling was al wel naar buiten gebracht. Schmidt houdt daar ook aan vast voor het onderlinge duel. PSV start met Lars Unnerstall in het doel, met voor hem aanvoerder Denzel Dumfries, Jordan Teze en Olivier Boscagli. Op papier speelt PSV met vier middenvelders: Jorrit Hendrix, Ritsu Doan, Ryan Thomas en Érick Gutiérrez. Schmidt begint met Bruma, Noni Madueke en Maximiliano Romero als aanvallers.

In de andere ploeg, die tegen UNA vermoedelijk grotendeels de tweede helft zou spelen, is onder anderen plaats voor Jeroen Zoet, Nick Viergever, Pablo Rosario, Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Sam Lammers. Donyell Malen, net teruggekeerd na een zware blessure, komt nog niet in actie.

PSV naar Duitsland

PSV vertrekt maandag naar Marienfeld in Duitsland. De Eindhovenaren voetballen daar op 8 augustus tegen SC Verl en op 9 augustus tegen KFC Uerdingen. Beide tegenstanders spelen in de derde liga in Duitsland. SC Verl is de vroegere club van Schmidt. Hij speelde voor die club 207 wedstrijden.

De clubleiding van PSV deed vorige week al een beroep op de supporters om niet naar het trainingskamp in Duitsland te komen.

Schmidt is bij PSV de opvolger van Ernest Faber, die als interim-trainer het stokje overnam van de halverwege het seizoen ontslagen Mark van Bommel.

Onder Faber eindigde PSV uiteindelijk als vierde in de Eredivisie. Toen de competitie na 26 duels vanwege de coronacrisis werd beëindigd, hadden de Eindhovenaren een achterstand van maar liefst 7 punten op Ajax en AZ, die gezamenlijk aan kop gingen. Nummer drie Feyenoord had een voorsprong van een punt op PSV.