Sport

Dubbele onderscheiding voor Nederlandse atlete

Schippers: 'Geweldig en super onverwacht'

Door Van onze Telesportredactie

Dafne Schippers is wederom de atlete van het jaar.

Dafne Schippers is wederom de atlete van het jaar.

ANP

Natuurlijk werd Dafne Schippers donderdagavond  tijdens het Atletiekgala in haar eigen woonplaats Utrecht tot Atlete van het Jaar gekozen.

Dafne Schippers is wederom de atlete van het jaar.

Dafne Schippers is wederom de atlete van het jaar.

ANP

De Atlete van het Jaar 2017 werd vanwege al haar uitzonderlijke prestaties en haar rol als voorbeeld voor de jeugd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. "Geweldig en super onverwacht’’, reageerde de wereldkampioene op de 200 meter.

De grote vraag is nu of ze volgende week tijdens het nationale sportgala ook tot Sportvrouw van het Jaar wordt gekozen.

De knappe bronzen WK-medaille op de zevenkamp van genomineerde Anouk Vetter was dus niet voldoende voor de uitverkiezing tot Atlete van 2017. Ook het bons van Sifan Hassan op de 5000 meter weegt niet zwaar genoeg. Dat doen de twee aansprekende medailles van ‘La Schippers’ wel. Met brons op de 100 meter en prolongatie van haar wereldtitel op de 200 meter maakte ze het de vakjury bij deze verkiezing niet moeilijk.

Polstokhoogspringer Menno Vloon werd in het Utrechtse theater Castellum tot de Atleet van het Jaar benoemd. Hij verbeterde het Nederlandse record naar 5.85. De titel Para Atleet van 2017 ging naar Marlou van Rhijn. Haar gouden medaille op de 200 meter én haar zilveren plak op de 100 meter tijdens de WK para atletiek in Londen gaven de doorslag.

Tijdens het Atletiekgala werd afscheid genomen van Theo Hoex. die bijna negen jaar voorzitter was van de Atletiek Unie. Ook hij werd verrast met een Koninklijke Onderscheiding (Officier in de Orde van Oranje Nassau) en benoemd tot erelid van de Atletiekunie.

Lees meer over