Sport/Autosport
1435084682
Autosport

Red Bull-topman Helmut Marko: ‘Ik zei toch dat we zouden terugslaan’

Helmut Marko met Max Verstappen

Helmut Marko met Max Verstappen

BARCELONA - Ondanks de nodige technische problemen zette Red Bull Racing toch een een-tweetje neer in Barcelona, mede met dank aan de uitvalbeurt van Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Helmut Marko met Max Verstappen

Helmut Marko met Max Verstappen

En dus staat Max Verstappen na zes races bovenaan in de WK-stand. ,,Jullie zeiden na zijn tweede uitvalbeurt allemaal dat het over was voor ons”, glimlachte Red Bulls topman Helmut Marko na afloop in de paddock in Barcelona. ,,Maar ik zei toen al dat we nog genoeg races te gaan hadden en we zouden terugslaan.”

Marko stelde dat het logisch was dat Verstappen zijn teamgenoot Sergio Pérez tot twee keer toe mocht passeren, omdat hij op dat moment een stuk sneller was. ,,Sergio snapte op dat moment niet waarom, maar we kozen voor twee verschillende strategieën. En Max was op dat moment veel sneller. Het was voor ons de beste en veiligste optie om die een-twee binnen te halen.”

De Oostenrijker stelde dat het enigszins lastig was om Verstappen kalm te houden in het eerste deel van de race, waarin zijn DRS-systeem niet werkte. ,,Het had voor ons ook geen zin om uit te leggen waar het probleem vandaan kwam, want hij moest zich focussen op de race. Het was hetzelfde probleem als zaterdag. Er was niets dat hij daaraan kon doen.”

In de nieuwe Formule 1-podcast gaat het uitgebreid over de race in Barcelona, de opmars van Mercedes, het verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez en de moeilijkheid van het vergelijken van Red Bull en Ferrari: