Sport/Voetbal
1435537851
Voetbal

Van der Sar: ’Ajax-spelers gaan niet voor helft van de prijs weg’

AMSTERDAM - Ajax is deze zomer niet van plan om spelers in de uitverkoop te doen.

Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar in een interview met persbureau Reuters duidelijk gemaakt. De oud-doelman geeft toe dat zijn organisatie hard wordt geraakt door de financiële gevolgen van de coronacrisis, maar dat zal er volgens hem niet toe leiden dat Ajax op de transfermarkt genoegen gaat nemen met flink lagere afkoopsommen.

’Bayern heeft makkelijk praten’

„Er komt geen korting van 50 procent”, betoogt Van der Sar. „Grote clubs als Bayern München hebben verkondigd dat de afkoopsommen in de komende transfertermijnen omlaag zullen gaan. Maar voor hen is dat makkelijker om te zeggen, want zij zijn de kopers op de markt. Natuurlijk, de transfers van 150 tot 200 miljoen euro zijn van de baan. Maar ik denk dat spelers van Ajax nog steeds veel waarde vertegenwoordigen. Ze zijn goed opgeleid, hebben ervaring met winnen en spelen in de Europese voetbalstijl.”

Ajax bereikte in februari een akkoord met Chelsea over de overgang van middenvelder Hakim Ziyech. Middenvelder Donny van de Beek, verdediger Nicolas Tagliafico en doelman André Onana zijn mogelijk de volgende basiskrachten die de Amsterdamse club gaan verlaten. Zij staan al geruime tijd in de belangstelling van Europese topclubs.

Helpen met volgende stap

Van der Sar: „Vorig jaar hebben we mondelinge afspraken gemaakt met Onana, Tagliafico en Van de Beek. Ze zouden nog een seizoen blijven en dan zouden we gaan kijken hoe we elkaar konden helpen met het vinden van een volgende stap in hun loopbaan. Wat dat betreft, is er niets veranderd.”