Nieuws/Sport
143702
Sport

Luis Enrique in de bres voor Neymar

Lionel Messi en Neymar (r).

Lionel Messi en Neymar (r).

BARCELONA - Na een schorsing van drie duels kan trainer Luis Enrique van FC Barcelona zaterdag weer een beroep doen op Neymar. Uitgerekend in de derby uit tegen stadgenoot Espanyol maakt de Braziliaanse aanvaller zijn rentree. De harde kern van de thuisploeg is berucht om de zeer vijandige houding ten opzichte van het grote Barça. Met name Neymar moet het daarbij ontgelden, maar Luis Enrique is niet bang dat zijn beschermeling zich zal laten provoceren.

Lionel Messi en Neymar (r).

Lionel Messi en Neymar (r).

,,Als er één speler weet hoe hij moet omgaan met dit soort situaties, is het Neymar wel'', liet Enrique vrijdag weten. ,,Hij is inmiddels specialist hierin. Hij heeft geleerd om de vele overtredingen op hem te accepteren. Hij is in zijn hele loopbaan nog maar weinig uit het veld gestuurd. Neymar is speelklaar en zal zijn waarde voor ons snel weer bewijzen.''

Neymar werd op 9 april in de verloren wedstrijd tegen Málaga (2-0) uit het veld gestuurd. Bij het verlaten van het veld gaf hij de assistent-scheidsrechter een hatelijk applausje. Mede daardoor moest Neymar daarna drie duels toekijken, onder meer in de gewonnen 'Clásico' tegen Real Madrid (3-2).