Sport/Tennis
143704
Tennis

Murray is Ramos-Viñolas nu wel de baas

Andy Murray

Andy Murray

BARCELONA - De Schotse tennisser Andy Murray heeft vrijdag in Barcelona ternauwernood wraak genomen op Albert Ramos-Viñolas. De nummer één van de wereld was pas na bijna drie uur klaar met zijn Spaanse opponent, die afgelopen week nog de finale haalde in Monte Carlo. Murray bleek in de tiebreak van de derde set over de beste service en de sterkste zenuwen te beschikken: 2-6 6-4 7-6 (4).

Andy Murray

Andy Murray

Voor Murray was het pas zijn tweede partij op de gravelbaan in Barcelona. In de eerste ronde had hij een bye en zijn tegenstander in de tweede ronde, de Australiër Bernard Tomic, trok zich terug. Murray won donderdag in twee sets van de Spanjaard Feliciano López. In de halve finale speelt de Brit tegen de als vierde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem, die de Japanner Yuichi Sugita vlot versloeg (6-1 6-2).

Murray verloor vorige week donderdag in de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo van Ramos-Viñolas. De Spanjaard zegevierde toen in drie sets (2-6 6-2 7-5).

Murray keerde in Monte Carlo terug op de baan, nadat hij noodgedwongen een paar weken gepauzeerd had wegens een elleboogblessure.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop